Ga direct naar inhoud

Uitnodiging Met gepaste afstand

Met gepaste afstand schetsontwerp
Uitnodiging | Opening Met gepaste AFstand

Nieuwe uitdagingen vragen om creatieve ideeën! Het CBK nodigt je van harte uit voor de opening van het kunstproject Met gepaste afstand op maandag 6 juli. We hebben drie noordelijke beeldend kunstenaars/ ontwerpers uitgenodigd om een tijdelijk kunstwerk te maken in het Noorderplantsoen voor de zomer van 2020. Geïnspireerd door de gepaste afstand die we momenteel tot elkaar moeten behouden in verband met het Coronavirus, hebben Eva Koopmans, Jochem Koopman en Studio 212 Fahrenheit hun beeldend antwoord hierop ontwikkeld. Zo willen ze deze zomer Groningers inspireren, van een vleugje humor voorzien en elkaar veilig laten ontmoeten.

Eva Koopmans brengt een Ode aan de spontane ontmoeting. Haar installatie herinnert je aan de kracht van spontane ontmoetingen met onbekenden en laat je dit ook ervaren, op gepaste afstand. HOU IST van Jochem Koopman is een ontmoetingsplek met ingebouwde zitplekken op anderhalve meter. Zo kan je samen bijpraten zonder na te denken of je de juiste afstand houdt. Studio 212 Fahrenheit neemt met Personal Square de huidige minimale afstand als aanleiding om met een lijnobject Groningers hun persoonlijke maximale ruimte te laten ervaren. 

Maandag 6 juli om 11 uur opent wethouder Glimina Chakor Met gepaste afstand in het Noorderplantsoen. We starten bij het kunstwerk Hou Ist op de speelweide, lopen vervolgens langs Ode aan de spontane ontmoeting en eindigen bij Personal Square. We nodigen je van harte uit om aanwezig te zijn bij deze opening, je hoeft je niet aan te melden.

De coronarichtlijnen laten bijeenkomsten van maximaal 250 bezoekers in de buitenlucht toe. We verzoeken alle aanwezigen om tijdens de opening - geheel in lijn met het project – gepaste afstand te bewaren van mensen buiten hun huishouden. Heb je klachten? Blijf thuis en kom op een ander moment deze zomer de kunstwerken ontdekken!

Met gepaste afstand is gerealiseerd in opdracht van het CBK Groningen met dank aan gemeente Groningen. De kunstwerken zijn nog tot 1 oktober in het Noorderplantsoen te bezoeken.

 
meer