Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief Wildvang 2

 
WILDVANG 2017 GROOT SUCCES

Wildvang 2017 zit erop. We blikken terug op een mooie editie. De vele bezoekers genoten van het werk van de genomineerde kunstenaars en van de oud-winnaars en optredens van Tero, Beeldpuree, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda en Lilian Zielstra. We bedanken iedereen die er was en/of aan de avond meewerkte. Volgende editie: zaterdag 15 december 2018.

 
 
WINNAARS HENDRIK DE VRIESSTIPENDIUM 2017
Koos Buist (links) en Nick ter Wal (rechts) winnen het Hendrik de Vriesstipendium 2017
 Koos Buist (links) en Nick ter Wal (rechts) wonnen het Hendrik de Vriesstipendium 2017 

Het Hendrik de Vriesstipendium 2017 in de categorie beeldende kunst is gewonnen door Koos Buist en in de categorie literatuur door Nick ter Wal, dat maakte wethouder Paul de Rook bekend tijdens Wildvang. Koos en Nick, van harte gefeliciteerd. In het juryrapport vind je de motivatie van de jury en kun je lezen over de plannen die Koos en Nick met het stipendium willen realiseren. Het resultaat zie je op Wildvang 2018.

 
 
VIDEO-IMPRESSIE VAN WILDVANG 2017
Wildvang 2017 in het CBK
 
 
Nu in het CBK: TENTOONSTELLING MET WERK VAN GENOMINEERDEN

6 kunstenaars en 2 schrijvers waren genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium 2017: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Kasper van Hoek, Katie Corcoran Kenna, Gijs Deddens, Nick ter Wal en Willem Warrink. In een tentoonstelling in het CBK zie je vanaf nu t/m 13 januari 2018 eerder werk van deze genomineerden. Ook hun ingediende plannen voor het Hendrik de Vriesstipendium vind je in de tentoonstelling. Naast werk van de genomineerden zie je de werken die Dennis Molema en Bert Scholten realiseerden met het Hendrik de Vriesstipendium 2016. Openingstijden.

 
 
FOTOVERSLAG
Wildvang 2017 in het CBK

Een fotoverslag van Wildvang 2017 vind je op de Facebookpagina van het CBK. Heb je zelf foto's, deel ze: #wildvang.

 
 
Interviews met winnaars op Kunst & Stad

Koos Buist en Nick ter Wal wonnen zaterdag het Hendrik de Vriesstipendium. Nick won in de categorie literatuur met zijn voorstel voor een schrijversbiografie over Ferdinand Langen. Voor Ter Wal een aangename verrassing en naar eigen zeggen een stok achter de deur om er nu echt werk van te maken. “De bokaal die bij de prijs hoort, het rode hert, staat nu op mijn schrijfbureau, zodat ik niet vergeet dat ik een boek moet schrijven.” Koos won in de categorie beeldende kunst met zijn fantasierijke plannen rond de imaginaire Wad Indianen. Op de vraag of hij gelukkig is met de kansen die het stipendium hem biedt, reageert hij gedecideerd: “Absoluut. Het is een welkome en aangename verrassing.” Lees op www.kunstenstad.nl de eerste interviews met beide winnaars: artikel Nick en artikel Koos.

 
 
HENDRIK DE VRIESSTIPENDIUM IN 2018

Ook in 2018 reikt de gemeente Groningen weer 2 Hendrik de Vriesstipendia uit, 1 stipendium voor beeldende kunst en 1 stipendium voor literatuur. Rond de zomer start de aanmelding. Houd de website van de gemeente Groningen en/of haar Facebookpagina in de gaten voor aanmeldingsdata.

 
 
VOLGENDE EDITIE: ZATERDAG 15 DECEMBER 2018

Volgend jaar, op zaterdag 15 december 2018, is er weer een nieuwe editie van Wildvang. Volg ons op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven.

 
 
meer