Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief Wildvang

Kunst, muziek en stadsdichter in CBK

Op zaterdag 9 december vindt een nieuwe editie van Wildvang plaats in het CBK. Een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten met in de line-up i.s.m. Minerva Academie voor Popcultuur kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter. Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend welke 2 talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen en de stipendiumwinnaars van vorig jaar presenteren hun werk. Aanvang 17.00 uur, einde 21.00 uur.

 
 
Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium
Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium 2017
 In video's presenteren genomineerden hun plannen. 

Ieder haar reikt de gemeente Groningen het Hendrik de Vriesstipendium uit. De winnaars krijgen een geldbedrag van 6.000 euro waarmee ze een nieuw kunstwerk / boek kunnen realiseren. Naast dit geldbedrag krijgen ze ook 1.000 euro voor coaching. Genomineerd voor literatuur zijn: Kasper van Hoek en Nick ter Wal, voor beeldende kunst: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran KennaGijs Deddens en Willem Warrink. In een filmpje stellen de kandidaten zich alvast voor en maak je kennis met hun plannen.Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend welke 2 van hen winnen.

 
 
Optredens van Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree, Lilian Zielstra
Sfeerwolf
 Sfeerwolf 

Tero
Daniel Alsina Santos alias dj Tero studeert op Academie Minerva. Hier kwam hij in aanraking met diverse media zoals video en muziek. Tijdens Wildvang verzorgt hij een performance met voorliefde voor ambient en soundscapes.

 
 

Anne Fie Salverda
Anne Fie Salverda maakt animatiefilmpjes. Ze is geïnteresseerd in het creëren van nieuwe werelden en het neerzetten van een bepaalde sfeer. Anne Fie deed mee aan de Videowedstrijd: Makers! Zij was 1 van de genomineerden, gekozen uit 142 inzendingen.

 
 

Sfeerwolf
Bente Hout, Michelle Samba en Xanne Wijkamp vormen samen Sfeerwolf. Het drietal bouwt een feestje vol muziek van nu met genoeg glitters. Met (voornamelijk) toegankelijke muziek wil Sfeerwolf je de kans geven om – net als een weerwolf doet – te transformeren naar een extremere, meer extravagante variant van jezelf.

 
 

Beeldpuree
Beeldpuree is een collectief dat visuals verzorgt. Het team bestaat uit fotografen, audiovisueel vormgevers en grafisch vormgevers. Tijdens Wildvang verzorgt Beeldpuree de visuals in de set van dj Tero en tijdens de performance van Sfeerwolf.

 
 

Lilian Zielstra
Lilian Zielstra is sinds dit jaar de stadsdichter van Groningen. Ze studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit en specialiseerde zich in moderne letterkunde. Haar debuutbundel Specimen kwam in oktober 2014 uit, als afsluiting van haar jaar als huisdichter van de universiteit. Ze won de eerste Frans Vogel Poëzieprijs, stond tweemaal in de finale van Write Now! en trad veelvuldig op, waaronder bij Dichters in de Prinsentuin en Explore the North.

 
 
Dennis Molema en Bert Scholten presenteren stipendiumwerk
Bert Scholten en Dennis Molema wonnen het Hendrik de Vriesstipendium 2016
 Bert Scholten en Dennis Molema wonnen het Hendrik de Vriesstipendium 2016 

Vorig jaar wonnen Dennis Molema en Bert Scholten het Hendrik de Vriesstipendium. Tijdens Wildvang presenteren ze voor het eerst hun werk dat ze met dit geldbedrag maakten. Dennis wekt ruimtes die niet meer bestaan tot leven. Met het stipendium reconstrueerde hij de vergane concertzaal de Harmonie. Met een virtual realitybril is het net of het bouwwerk er weer staat. Bert is beeldend kunstenaar en muzikant. Juist die combinatie spreekt hem aan. Hij verbindt muziek met animaties, tekst en performancekunst, en daar komt nu ook het object bij. Klonk Bert’s muziek eerst in expositieruimtes, dankzij het stipendium presenteert hij tijdens Wildvang zijn cross-over tussen beeldende kunst en muziek op het podium.

 
 
Anne Jan Toonstra is host van de avond
Anne Jan Toonstra
 Anne Jan Toonstra 

Wildvang wordt gepresenteerd door Anne Jan Toonstra. Anne Jan is cabaretier, stand-upcomedian, muzikant en acteur. Hij won zowel het Cameretten als het Groninger Studenten Cabaretfestival. Daarna maakte hij 4 solovoorstellingen en richtte het stand-upcomedy collectief De Hyena’s op. In december gaat zijn voorstelling IIIII in première.

 
 
Wildvang in 30 seconden
Wildvang, avond vol kunst, literatuur, muziek en eten
 
 
Timetable
Timetable Wildvang 2017
 Timetable Wildvang 2017 
 
 
Food & Drinks by Foodfellas
Food & Drinks - Wildvang 2017
 Food & Drinks - Wildvang 2017 
 
 
Praktische info

Wildvang vindt plaats in het CBK aan de Trompsingel 27 in Groningen, routebeschrijving. De zaal is open vanaf 16.30 uur, toegang is gratis. Food & Drinks kun je zowel contant als met pin betalen.

 
 
Hendrik de Vries

In 1986 heeft de gemeente Groningen, als eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989), het Hendrik de Vriesstipendium ingesteld. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Het gaat jaarlijks om 2 stipendia van elk 6.000 euro en 1.000 euro coaching per kunstenaar. De jury bestaat dit jaar uit: Andrea Möller (voorzitter), Barend van Heusden, Joost Oomen, Matthijs Sanders, Aimée Terburg en Eva Weerts.

 
 
Like ons

Volg Wildvang ook op FacebookTwitter en Instagram #wildvang en like ons event op Facebook voor updates.

 
 
meer