Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief special Park Meerstad

Park Meerstad special 1
Uniek ontwerp Park Meerstad vanaf dit weekend voor iedereen te zien

"Park Meerstad: In den beginne was er dat ene plooiende laken" kopt Dagblad van het Noorden vandaag, verwijzend naar de plooien in het bedlaken waar kunstenaar Jeroen Doorenweerd zich door liet inspireren. Samen met landschapsarchitect Matthijs Dijkstra, oprichter van LAOS Landschapsarchitectuur, heeft hij het unieke ontwerp voor Park Meerstad gemaakt. De samenwerking resulteerde in een totaalverhaal. Een heuvelachtig park van 10 hectare bij het Woldmeer in Meerstad met natuurlijke elementen zoals stapstenen en een uit hout opgetrokken kabelbaan. Dwars door het heuvelachtige landschap snijdt een kaarsrecht betonnen fietspad, dat knap is vormgegeven en een bijzonder contrast vormt met het grillige van de heuvels. In Park Meerstad komen kunst en natuur samen. Vanaf vandaag kan iedereen een kijkje komen nemen in dit grootste openbare land art project van Nederland.

De ontwikkeling van het park is een samenwerking tussen het CBK, gemeente Groningen en Bureau Meerstad, én ook de bewoners hadden een stem in het geheel.

 
Noorderbreedte bekijkt het park van vele kanten
Park Meerstad special 2

Tijdschrift Noorderbreedte heeft een zomerspecial over Park Meerstad gemaakt waarin met verschillende ogen naar het park wordt gekeken. Lees hoe bewoners en experts in het park rondlopen en hun kijk geven. Ontdek hoe deze wijk en dit park passen in onze bouwtraditie in het essay van Paul Roncken. En kom in het interview met de kunstenaar en landschapsarchitect te weten hoe ze ieder vanuit hun eigen discipline gezamenlijk te werk gingen. “Park Meerstad moet je ervaren” vertelt kunstenaar Jeroen Doorenweerd. De digitale versie van deze special vind je hier

 
 
Mega expositie luidt opening park in
Park Meerstad special 3

Om de opening van het park te vieren, start vandaag een grote expositie waarin 85 kunstenaars ongeveer 130 kunstwerken laten zien in het gebied van 10 hectare. De oproep voor de expositie Kunst is mijn natuur werd aangejaagd met de hulp van stadsdichter Renée Luth, dichter Myron Hamming, tekstschrijver Roelie Vuitton en celliste Judith Groen. De expositie is nog t/m zondag 27 september te zien in Park Meerstad.

 
 
meer