Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief oktober 2020

Debat VN
 Ontwerp: Studio RATATA 
Online debat over kunst, design en de VN

Dit jaar bestaan de Verenigde Naties 75 jaar. Urgente maatschappelijke thema’s zoals vrede en veiligheid, mensenrechten en economische en sociale ontwikkeling staan hoog op de agenda. Maar minder bekend zijn misschien wel de enorme kunstcollecties van de VN. Welk belang hebben kunst en design binnen de organisaties van de VN? Welke rol kunnen geëngageerde kunstenaars spelen binnen maatschappelijke thema’s? En hoe verhouden kunst en diplomatie zich tot elkaar? Het CBK presenteert in samenwerking met SIB-Groningen op donderdag 29 oktober een debat waarin sprekers uit de wereld van kunst, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven met elkaar in gesprek gaan onder leiding van moderator Esther Didden.

Volg het debat online via de live stream of reserveer gratis kaarten om aanwezig te zijn bij het debat in Forum Groningen. Donderdag 29 oktober, 19 – 22 uur.

Sprekers: Salima Belhaj, Esther Polak, Erna Rijsdijk, Eva Ronhaar en Suzanne Schols. Moderator: Esther Didden

 
Snap is weer terug
Snap

De ingang van het CBK is niet meer te missen want het iconische kunstwerk Snap is teruggeplaatst. Nico Gerbenzon heeft het in 1993 gemaakt voor het project Stadsparadijs. Gerestaureerd en voorzien van een nieuwe sokkel staat het beeld weer voor onze deur aan de Trompsingel 27a. Lees het verhaal achter het kunstwerk op www.staatingroningen.nl

 
 
Laatste kans: Rik Hagt
Rik Hagt

Nog t/m 31 oktober zie je in het CBK kunstwerken van Rik Hagt in de eerste editie van de tentoonstellingenserie Ateliercollectie: Solo. In Hotelkamer #30 laat de Groninger kunstenaar schilderijen uit zijn Hotelkamerreeks zien. Bijna alle werken zijn te leen en/of te koop in onze Kunstuitleen. Rik werd onlangs door Glasnost geïnterviewd over zijn hotelkamers. Hij vertelt hoe hij de hotelkamers kiest, wat hij er zo bijzonder aan vindt én hij verklapt de locatie van zijn laatste schilderij. Luister hier naar het hele interview.

Kijk voor meer informatie en andere kunst uit de Ateliercollectie op onze website

 
 
meer