Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief november 2020

Educatie Helperzoom
 Foto: Sander van der Bij 
Scholieren helpen kunstenaar Will Beckers bij aanplant Helperzoom

Leerlingen van de Groningse Schoolvereniging hebben vandaag hun omgeving verkend met ons educatieproject bij de sculpturen Mysteries van Helperzoom. Na een enthousiaste meet en greet met kunstenaar Will Beckers gingen de kinderen op ontdekkingstocht met de kunstenaar en een stadsecoloog die hen de bijzondere waarde van de kunstwerken én het omliggende natuurgebied liet zien. Projectleider Tynke Boomsma: ”Het is leuk om te zien hoe we kinderen in contact kunnen brengen met kunst in hun eigen buurt en dat ze hierdoor geïnspireerd raken zelf aan de slag te gaan.”

Bekijk ook onze andere educatieprogramma's

 
Artist Talk met Coen Vunderink
Coen Vunderink

Olieverf, houtskool en gordijnen. De veelzijdige kunstenaar Coen Vunderink maakt gebruik van verschillende materialen en technieken. In De Perfecte Stek presenteert Coen t/m 5 december een reeks landschapsschilderijen in het CBK. Het bijzondere is dat deze nieuwe werken zijn ontstaan doordat Coen zijn oude werk heeft overgeschilderd. Zo af en toe zie je nog ergens een fragment uit zijn oude werk, zoals een stukje vitrage dat de kunstenaar als sjabloon heeft gebruikt of met spraypaint heeft bewerkt. Kom op vrijdag 27 november van 15 – 17 uur naar de Artist Talk in het CBK waarin Coen over zijn werk vertelt. Vanwege de coronamaatregelen is er beperkt ruimte, meld je daarom voor 27 november aan via info@cbkgroningen.nl.

Bijna alle werken zijn te koop of te leen in de Ateliercollectie van onze Kunstuitleen. Bekijk ze in de digitale catalogus.

 
 
Online editie Wildvang
Wildvang winnaar 2019
 Reynaert Vosveld won in 2019 het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende kunst. 

Wildvang is hét talentevent waarin jonge aanstormende talenten op het gebied van beeldende kunst en literatuur zich presenteren. Dit jaar gaan we volledig digitaal met de uitreiking van het Hendrik de Vriesstipendium. De genomineerde beeldende talenten zijn Jui-Tsz Shiu, Marnix Sixma en Joyce Zwerver. Voor het stipendium Literatuur zijn Sander Blom, Anna Dijk, Marcelo Agustin Martinez en Yvonne Zeegers genomineerd. Stem vanaf 30 november online op jouw favoriete genomineerde voor de publieksprijs via onze website en volg op zaterdag 12 december van 20-21 uur de prijsuitreiking vanuit huis via de livestream op het YouTube-kanaal van het CBK

 
 
Cadeau voor de feestdagen
Kunstuitleen cadeaubonnen

Op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Geef kunst cadeau. Met een cadeaubon van onze Kunstuitleen kan de gelukkige ontvanger zelf een kunstwerk uitzoeken om te lenen of te kopen. Bestel online via onze webshop of kom langs in het CBK.

 
 
meer