Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief november 2019

Let's Gro High Tea Table
 Foto: Jenne Hoekstra 
Kom relaxen op de High Tea Table

Nog t/m zaterdag 2 november staan 2,4 meter hoge picknicktafels op de Grote Markt. Het zijn de High Tea Tables van multidisciplinair kunstenaar Daan den Houter. Zittend aan de tafels creëer je je eigen eiland in de lucht en kijk je over de mensen heen. De ‘sociale sculpturen’ stonden al in Berlijn, Rotterdam en Instanbul. Het CBK haalde ze speciaal voor inspiratiefestival Let’s Gro naar Groningen. Kom langs, ga zitten en relax of doe mee aan onze tafelgesprekken. Kijk voor meer info op onze website

 
Cadeautip voor de feestdagen
Cadeau Kunstuitleen
 Zwarte Hondjes van Peter Bastiaanssen 

Ben je alvast op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? In onze collectie vind je leuke kunstwerk(jes), al te koop vanaf 45 euro. We tippen de houten hondjes van Peter Bastiaanssen, gietwerk aardappelen van Sibrich Veenland en werkjes van Wianda Keizer. Kun je niet kiezen? Je kunt bij ons ook cadeaubonnen kopen. Deze bestel je eenvoudig online of kom even langs in het CBK. 

 
 
Artist Talk Noorderlicht internationaal fotofestival
Noorderlicht 2019 artist talk
 Exorbitant privilege - Kanad Chakrabarti 

Op vrijdag 15 november om 16 uur geeft de Indiase kunstenaar Kanad Chakrabarti een Artist Talk in het CBK. Zijn videowerk is onderdeel van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival 2019. In Exorbitant Privilege legt hij met video, archiefbeelden en computersimulaties een verband tussen de nucleaire tests tijdens de Koude Oorlog en de huidige ecologische malaise van onze planeet.

In zijn artist talk, een combinatie van lezing en performance, ondersteund door video, gaat Kanad in op de geschiedenis van de wereldwijde financiële crisis en de manier waarop ‘bezit’ is gepropageerd als anti-communistische ideologie. Na afloop is er de mogelijkheid om in informele setting met de kunstenaar te praten over zijn werk. Kom ook langs. Entree is gratis op vertoon van een festival passe-partout.

 
 
Lezing Koen Taselaar in Vrijdag
Vrijdag Lezing Koen Taselaar

Op donderdag 7 november geeft kunstenaar Koen Taselaar de tweede lezing uit een serie lezingen in Vrijdag waarin kunstenaars van nu je over hun werk en beweegredenen vertellen. Het werk van Koen is een uniek universum waarin alleen hij de regels bepaalt. Hij maakt bekwame tekeningen, maar ook onhandig keramiek en abstracte zeefdrukken. Koen is continu bezig zijn brede reikwijdte verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe technieken. Kijk voor meer info en tickets op de website van Vrijdag. 

 
 
Nu in het Groninger Museum: Mondo Mendini
Groninger Museum okt 2019
 © Carlo Lavatori - Alessandro Mendini Archive 

Het Groninger Museum presenteert Mondo Mendini – De wereld van Alessandro Mendini: de grote tentoonstelling die de beroemde Italiaanse ontwerper, die 25 jaar geleden hoofdarchitect was van het nog steeds spraakmakende Groninger Museumgebouw, vlak voor zijn overlijden samenstelde. Mendini toont niet alleen een brede selectie uit zijn eigen oeuvre, maar koos ook werk van kunstenaars waarmee hij zich verwant voelde, zoals Paul Signac, Gio Ponti en Michele De Lucchi. Met meer dan 200 tentoongestelde objecten is Mondo Mendini een visueel overweldigende, poëtische en humoristische afspiegeling van Mendini’s werk als ontwerper en architect.

 
 
meer