Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief juli 2020

Met gepaste afstand
 Ode aan de spontane ontmoeting - Eva Koopmans. Foto: Jenne Hoekstra 
Met gepaste afstand in het Noorderplantsoen

Nieuwe uitdagingen vragen om creatieve ideeën! Het tijdelijke kunstproject Met gepaste afstand is deze week geopend. De huidige coronamaatregelen waren aanleiding voor het CBK om drie noordelijke beeldend kunstenaars/ ontwerpers te vragen een kunstwerk voor de zomer van 2020 te maken. Het resultaat zijn drie kunstwerken die op een creatieve manier invulling geven aan de gepaste afstand die we momenteel tot elkaar moeten behouden. Kunstenaars Eva Koopmans, Jochem Koopman en Studio 212 Fahrenheit willen met hun werk Groningers inspireren, van een vleugje humor voorzien en elkaar veilig laten ontmoeten. Zelf een kijkje nemen? Met gepaste afstand is nog tot 1 oktober te bezoeken in het Noorderplantsoen. 

 
Kunstuitleen met vakantie
Kunstuitleen vakantie

Deze maand staat de Kunstuitleen in het teken van vakantie. Binnen dit thema hebben we tien highlights van o.a. Annelies Propstra, Hans Sas en Wout Heinen uit onze collectie voor je geselecteerd. Alle werken zijn te leen of te koop. Bekijk in onze digitale catalogus ook de volledige Kunstuitleencollectie en nieuwe kunst in de Ateliercollectie.

Vanaf 13 juli zijn we zelf drie weken op vakantie en is het CBK gesloten. Woensdag 5 augustus staan we weer voor je klaar.

 
 
Lees alles over Park Meerstad
Park Meerstad

Het CBK heeft samen met Bureau Meerstad het grootste openbare land-art park van Nederland ontwikkeld, Park Meerstad. De ontwikkeling van het park nadert zijn voltooiing, de officiele opening is na de zomer. Het is één groot ritmisch gebaar van plooien in het Groningse laagland, doorkruist met betonnen en natuurlijke elementen.

Lees nu alvast meer over het park in de zomerspecial van tijdschrift Noorderbreedte. Hierin wordt het park van vele kanten bekeken. Een interview met kunstenaar Jeroen Doorenweerd en landschapsarchitect Mathijs Dijkstra over het integrale ontwerp lees je hier

 
 
Audiotour langs kunst in het Noorderplantsoen
Wisent
 Wisent - Wladimir de Vries 

Wist je dat kunstenaar Wladimir de Vries 1,5 jaar lang met een ijzeren moker werkte aan Wisent in het Noorderplantsoen? Het CBK presenteert tijdens Noorderzomer een audio beeldentour met deze en nog veel meer wetenswaardigheden. Met je smartphone op zak ga je op verkenningstocht langs kunstwerken in het Noorderplantsoen. Luister naar mooie verhalen over de beelden én ontdek meer over de geschiedenis en de omgeving van het park. De audiotours zijn van 28 juli t/m 1 augustus te volgen. Tickets koop je via de website van Noorderzomer.

 
 
Beelden van Hans Rikken in de Der Aa-kerk
Hans Rikken

De Groninger beeldhouwer Hans Rikken heeft veel kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd. De Werkmanbrug, in de Soendavijver langs de Bedumerweg is een markant voorbeeld in de stad Groningen. Daarnaast maakt Rikken autonoom werk. Zijn indrukwekkende houten sculptuur Weet de Zon van de Schaduw staat centraal in de gelijknamige tentoonstelling in de Der Aa-kerk, in het hart van de stad. Rondom het beeld, in het koor en de kooromloop van de kerk zie je ook ander werk uit het oeuvre van de beeldhouwer. De expositie is van 14 t/m 23 augustus dagelijks van 10 tot 16 uur te bezoeken. Tickets zijn te koop via Vanplan.nl

 
 
meer