Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief januari 2020

ESNS Art Gladiator
 Gladiator - Jelle de Graaf. Foto: Knelis 
Gladiator verwelkomt ESNS-bezoekers

Vijf verrassende grootse of muzikale kunstwerken leiden ESNS-bezoekers deze week door de stad, dankzij een nieuwe samenwerking tussen het CBK en Eurosonic Noorderslag. Jelle de Graaf, Olaf Mooij en Jimi Kleinbruinink zijn de kunstenaars achter deze werken. Zij hebben muziek, duurzaamheid en interactie met de ruimte om je heen verwerkt in hun metershoge, muzikale kunstobjecten. T/m zaterdag 18 januari zijn de kunstwerken te zien voor het Hoofdstation, in De Oosterpoort, voor het CBK, op het Waagplein en de Grote Markt.

Fiets mee met de ESNS Art Urban BIketour
Ontdek de highlights van ESNS Art in onze Urban Biketour op vrijdag 17 januari om 17 uur. Onder leiding van expert Albert Westerhoff fiets je mee in een avontuurlijke tocht langs kunst op straat. Onderweg word je verrast door muziek van singer-songwriter Douwe Doorduin. Er zijn nog maar een paar tickets beschikbaar. Kijk voor meer info op onze website.

 
Ontdek onze nieuwe Ateliercollectie
Ateliercollectie januari 2020
 Fotografie van Robert van der Molen 

Een nieuwe collectie kunstwerken rechtstreeks uit de ateliers van kunstenaars vind je vanaf 25 januari in onze Kunstuitleen. We presenteren werk van Ellen Palsgraaf, Robert van der Molen, Cor Groenenberg, Bennie Timmer en Gabrielle Kroese. Bekijk de Ateliercollectie in de Kunstuitleenzaal van het CBK of kijk voor meer informatie op onze website.

 
 
Binnenkort in het CBK: Installaties van Gjalt Blaauw en Frenske Jansen
Installaties Gjalt Blaauw
 Beelden van Gjalt Blaauw 

Installaties van een doorgewinterde kunstenaar én een pas afgestudeerd talent zie je vanaf 1 februari in een nieuwe tentoonstelling in het CBK. De buitenbeelden van de 75-jarige Gjalt Blaauw zijn een begrip, in Groningen staan zelfs meer dan tien. Installaties biedt een unieke gelegenheid om zijn kleurrijke beelden samen in een ruimte te zien.

Beeldend kunstenaar Frenske Jansen staat daarentegen nog aan het begin van haar carrière, in 2018 rondde ze haar opleiding aan Academie Minerva af. In het werk van het talent herken je een fascinatie voor vormen en structuren uit de natuur en een obsessie met huid.

Installaties opent op zaterdag 1 februari en is t/m 14 maart te zien in het CBK.

 
 
Willem Kolvoort - Posters voor Vera in het Groninger Museum
Groninger Museum januari 2020
 Deerhunter (USA), Vera Groningen 9 november 2007 - Willem Kolvoort 

Willem Kolvoort (1965), de bekende posterdrukker van poppodium Vera in Groningen, presenteert zijn speelse, fantasievolle en humoristische zeefdrukken in het Groninger Museum. Kolvoort ontwierp in zijn ruim dertig jaar lange carrière bij Vera maar liefst 500 verschillende affiches. De eigenzinnige ontwerpen ogen vaak brutaal - een brutaalheid die je bij een concertpodium als Vera verwacht - maar van de grappige dierfiguren die de posters bevolken gaat ook iets vertederends uit.

De tentoonstelling is gratis toegankelijk met een polsbandje van Eurosonic Noorderslag. Kijk voor meer info op de website van het Groninger Museum. 

 
 
meer