Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief februari 2020

Installaties Gjalt Blaauw
 Beelden van Gjalt Blaauw 
Kleurrijke beelden in het CBK

De nieuwe tentoonstelling Installaties geeft je een unieke blik op het omvangrijke oeuvre van de dit jaar 75 jaar geworden kunstenaar Gjalt Blaauw. Het is de ultieme gelegenheid om zijn markante beelden samen in een ruimte te zien.

Naast het werk van de gerenommeerde kunstenaar zie je in Installaties het nieuwste werk van de jonge Frenske Jansen, die in 2018 afstudeerde aan Academie Minerva. Haar zachte materiaalgebruik vormt een organisch geheel met de harde stenen sculpturen van Gjalt. “Eenheid door tegenstellingen, dat maakt deze tentoonstelling zeer goed geslaagd,” reviewde Han Steenbruggen, directeur-conservator van museum Belvédère Installaties.

Installaties is t/m 14 maart te zien in het CBK.

 
Nieuw in de Kunstuitleen
Ateliercollectie feb 2020
 Werk van Gabrielle Kroese 

Nieuwe foto's, schilderijen en tekeningen vind je in de Ateliercollectie van onze Kunstuitleen. De kunstwerken komen rechtstreeks uit de ateliers van kunstenaars. In deze editie zie je werk van Cor Groenenberg, Gabrielle Kroese, Robert van der Molen, Bennie Timmer en Ellen Palsgraaf. Heb je nog een leeg plekje aan de muur en ben je benieuwd naar de collectie? Kijk in onze digitale catalogus of kom langs in het CBK.

 
 
Educatieproject leidt tot verrassende animatiefilms
Noorderlicht tentoonstelling educatie 2

In een educatieproject gingen leerlingen van het H.N. Werkman Stadslyceum aan de slag met het thema van het Noorderlicht Internationaal Fotofestival TAXED TO THE MAX: wat gebeurt er als het vermogen en de invloed van grote wereldwijd opererende bedrijven blijven groeien? En hoe beïnvloedt dit ons dagelijks leven? Onder begeleiding van de docenten en kunstenaar Rozemarijn Tromp creëerden de leerlingen animaties. De animatiefilms en de making off van het project zie je t/m 14 maart in het CBK.

 
 
Nu in het Groninger Museum: Wat zullen de buren zeggen?
Groninger Museum feb 2020
 Inez van Lamsweerde, Vinoodh Matadin, Karin Spijker, Vogue Hommes International
Frederique and Sacha, 1996. Groninger Museum, verworven met steun van het Mondriaan Fonds. Foto: Heinz Aebi 

Het Groninger Museum heeft een uitgebreide en unieke collectie hedendaagse fotografie. Vanaf 8 februari toont de expositie Wat zullen de buren zeggen? een brede selectie van werk van toonaangevende fotografen uit binnen- en buitenland uit de laatste 50 jaar. Van de documentaire fotografie uit de jaren 70 van Diane Arbus en Larry Clark, via de portretfotografie van Anton Corbijn en Catherine Opie en de modefotografie van Inez van Lamsweerde uit de jaren 80 en 90, tot de geënsceneerde voorstellingen van Ruud van Empel en David LaChapelle uit het laatste decennium. Thema’s als diversiteit, maakbaarheid en identiteit komen aan de orde met als overkoepelende vraag: waarom bekijken we onszelf steeds meer door de denkbeeldige lens van een ander? 

 
 
meer