Ga direct naar inhoud

nieuwsbrief educatie januari 2019

KunstKaravaan
 Optocht kunstwerk Vrouw Wichers. Borgmanschool, 2010. 
KunstKaravaan: loop mee in de optocht

Van 6 t/m 14 april viert het CBK (Centrum Beeldende Kunst) de Week van de Kunst op Straat. Met allerlei activiteiten vragen we aandacht voor Kunst op Straat. Dit jaar kijken we naar kunstwerken die bewegen, die uitnodigen tot bewegen of die beweging suggereren. Speciaal voor het primair onderwijs hebben we de KunstKaravaan ontwikkeld. De KunstKaravaan is een optocht van leerlingen van alle leeftijden met bewegende kunstwerken én muziek. Slechts 1 school kan meedoen! Is jouw school de gelukkige?

 

Wat kun je verwachten?
Kunstenaar en docent Els Brouwer start het project op bij jou op school. In de week van 1 t/m 5 april komt ze een dag naar school en hopt ze van klas naar klas. Ze vertelt over beweging in de beeldende kunst en over de opdracht: maak een kunstwerk dat beweegt als je ermee loopt. Dit kan bijvoorbeeld door de wind, of door jouw eigen beweging. Els zet de leerlingen aan het werk en laat een schat aan inspiratie en materialen achter.

In de week van 8 t/m 12 april komt Els nogmaals naar school. Dit keer bereidt ze de optocht voor. Als alles gereed is, komen alle kunstwerken, leerlingen, leerkrachten, ouders en muzikanten samen op het schoolplein en kan het feest beginnen! Samen lopen we dan met de KunstKaravaan langs een mooie route, mogelijk ook langs een aantal kunstwerken op straat.

 
 

Doe mee met de KunstKaravaan
Meedoen kost slechts 50 euro per klas. Wil jij de KunstKaravaan bij jou op school? Meld je voor donderdag 14 februari aan bij Jolijn Peters via jolijn.peters@cbk.groningen.nl. Voor de voorjaarsvakantie laten we weten of jouw school is uitgekozen om aan de KunstKaravaan mee te doen.

 
 
Wat is het CBK?
Het CBK zit aan de Trompsingel 27
 Het CBK zit aan de Trompsingel 27 

Het CBK maakt beeldende kunst met een divers aanbod toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. We doen dit vanuit de overtuiging dat kunst een extra dimensie geeft aan ieders leven én de samenleving. We beheren 400 kunstwerken op straten, pleinen en in de parken van Groningen. En je kunt 15.000 kunstwerken in onze Kunstuitleen vinden. Daarnaast organiseren we kunstprojecten en masterclasses, begeleiden we kunstopdrachten en ontwikkelen en organiseren we educatie- en participatieprojecten. Meer weten? Mail naar Jolijn Peters.

 
 
meer