Ga direct naar inhoud

nieuwsbrief educatie

Nije Grieze - Henri van Hoeve
 Nije Grieze - Henri van Hoeve 
 
Got to catch them all! - educatie MARKER

Van 31 mei t/m 9 juni kun je er niet omheen: MARKER, de kunstmanifestatie van het CBK en NP3 op de Grote Markt. 10 dagen lang verrijken 6 kunstwerken op dit centrale stadsplein. Bij dit evenement organiseren we een educatief programma voor groep 6 t/m 8 van het primair onderwijs en het gehele voortgezet onderwijs.

De kunstwerken voor MARKER komen van jonge kunstenaars die verleiden tot doen: je kunt ze beklimmen, bezingen, beluisteren, aanraken, vastleggen en natuurlijk bekijken. En juist daartoe worden leerlingen uitgedaagd die deelnemen aan Got to catch them all, het educatieve programma bij MARKER. Elke keer als zij bij een kunstwerk alle activiteiten hebben gedaan, krijgen ze een cijfercode. Door deze cijfers op een punt-tot-punt tekening met elkaar te verbinden, ontstaat langzaam maar zeker – van kunstwerk naar kunstwerk – een tekening. Tegen vertoning van deze tekening krijgen de leerlingen een klein, maar eetbaar, kunstwerk.

Data, tijden en andere praktische zaken:
> Deelname aan Got to catch them all is mogelijk op donderdag 31 mei en vrijdag 1 juni en van maandag 4 t/m vrijdag 8 juni, vanaf 10.00 uur ‘s ochtends.
> Het programma duurt 1 uur en wordt per 15 leerlingen begeleid door 1 rondleider en kost 60 euro per klas.
> Meer info en aanmelden kan via jolijn.peters@cbk.groningen.nl
> Op www.kunstenstad.nl lees je in ons digitale magzine een uitgebreid artikel over MARKER.

 
 
Meer MARKER

Wil je na het bezoek aan MARKER op de Grote Markt meer weten over de kunstwerken en hun makers? Dan zijn jij en je leerlingen van harte welkom bij NP3 en het CBK. Hier delen de deelnemende kunstenaars in een expo het maakproces van idee tot eindproduct. Daarnaast bestaat de mogelijkheid het project uit te breiden met een meet & greet met één van de deelnemende kunstenaars.

> Kies je voor het programma op de Grote Markt plus meet & greet met een kunstenaar dan zijn de kosten 100 euro per klas.
> Bezoek aan het CBK en/of NP3 is op eigen gelegenheid en gratis.

 
 
Beeldenwandeling in de lentezon
Beeldenwandeling

Ultra van Silvia B. is nog indrukwekkender met de zon op haar schouders en Het Veulen van Wladimir de Vries is tussen krokussen en vers groen gras nog mooier. Nu de dagen langer, lichter en warmer worden, is het de hoogste tijd voor een beeldenwandeling met een van onze bevlogen rondleiders. Zij nemen je graag mee, bijvoorbeeld langs het Werkmanmonument van Armando, het Peerd van Ome Loeks van Jan de Baat en Second Thought van Giny Vos. Naast de bestaande routes is het ook mogelijk om zelf een route samen te stellen met behulp van www.staatingroningen.nl, bijvoorbeeld op thema of onderwerp.

Een beeldenwandeling duurt 1 uur en is geschikt voor alle groepen van het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs en kost 3 euro per leerling, aanmelden kan via jolijn.peters@cbk.groningen.nl.

 
 
Goed nieuws: we kunnen doorlopende leerlijn ontwikkelen

Goed nieuws! Cultuureducatie met Kwaliteit heeft ons subsidie gegeven voor de ontwikkeling van nieuwe KunstKisten voor de groepen 3 t/m 8. Een KunstKist is een tool voor deskundigheidsbevordering van leerkrachten van het primair onderwijs. Het geeft hem of haar naast informatie over een specifieke kunstenaar, zijn werk en werkwijze, ook informatie en inspiratie over allerhande technieken, lesideeën en lesvormen. De KunstKist voor groep 1 en 2 over Wassily Kandinsky - ook bekend als Het Blauwe Paardje - wordt al enkele jaren met veel plezier gebruikt. Dankzij deze subsidie ontstaat een doorlopende verticale leerlijn voor kunstzinnige oriëntatie, van groep naar groep, met eenzelfde concept, maar een geheel andere vorm en inhoud.

 
 
Week van de Kunst op Straat
Ultra - Silvia B.
 Ultra - Silvia B. 

Van 14 t/m 23 april 2018 organiseert het CBK De Week van de Kunst op Straat. In de stad Groningen zijn ruim 400 kunstwerken op straat te vinden. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het CBK zorgt voor deze collectie. Tijdens De Week van de Kunst op Straat laten we je hier graag (op een andere manier) kennis mee maken. We organiseren rondleidingen, een paneldiscussie, je kunt op de foto met je favoriete kunstwerk en er is een Kunst-op-Straatprijs. Het hele programma vind je op onze website.

 
 
Kunst-op-Straatprijs 2018
Genomineerden Kunst-op-Straatprijs 2018

Tijdens De Week van de Kunst op Straat kun je stemmen op je favoriete kunstwerk. Binnen het thema van dit jaar – vrouw – zijn 10 kunstwerken genomineerd. Op www.kunstopstraatprijs.nl vind je ze allemaal. Welk werk is je favoriet en moet volgens jou de Kunst-op-Straatprijs 2018 winnen? Breng nu je stem uit. Dat kan t/m 21 april. Het winnende kunstwerk wordt op de laatste dag van De Week van de Kunst op Straat in het zonnetje gezet.

 
 
Vrouw Wichers, David LaChapelle, De Ploeg en meer in digitaal magazine Kunst & Stad
Digitaal magazine Kunst & Stad, download hem nu op www.kunstenstad.nl
 Digitaal magazine Kunst & Stad, download hem nu op www.kunstenstad.nl  

Op www.kunstenstad.nl vind je een nieuwe editie van ons digitale magazine Kunst & Stad. Met in dit nummer: Buurtbewoners pal achter Vrouw Wichers, de Grote Markt in 6 kunstwerken en De Ploeg is jarig.

En verder: de kleurexplosie van Katja Grosskinsky, Wouter van der Laan gaat voor zijn kunst nomadisch reizen, Goed nieuws: David LaChapelle komt naar Groningen en nog veel meer.

Je kunt Kunst & Stad gratis downloaden op www.kunstenstad.nl.

 
 

DE VOLGENDE EDUCATIEVE NIEUWSBRIEF VERSCHIJNT IN JUNI 2018.

 
 
meer