Ga direct naar inhoud

Gotta catch them all!

Nije Grieze - Henri van Hoeve
 Nije Grieze - Henri van Hoeve 
 
Kunstmanifestatie MARKER op Grote Markt

Het CBK en het plateau voor hedendaagse kunst NP3 bundelen hun krachten voor de nieuwe kunstmanifestatie MARKER. Van 31 mei t/m 9 juni 2018 presenteren Groninger kunstenaars in opdracht van deze organisaties hun werk op de Grote Markt en bieden zij een programma op en rond dit plein. MARKER daagt bewoners en bezoekers uit om met een frisse, kritische blik naar de publieke ruimte te kijken. Wat is de Grote Markt, van wie is het plein en wat moet de toekomst hiervan worden? Deelnemende kunstenaars: Ruben Boxman, Henri van Hoeve, Sarah Janssen, Lee McDonald, Bert Scholten en Albert Westerhoff. Allen realiseren een uniek kunstwerk dat is geïnspireerd op de Grote Markt, de interactie aangaat met de omgeving en het publiek actief betrekt.

 
 
Got to catch them all!

Educatief programma bij MARKER
 Bij MARKER organiseren we een educatief programma Got to catch them all! voor het primair onderwijs (groep 6 tot en met 8) en het voortgezet onderwijs (alle leerjaren en leerniveaus). De aanmeldingen hiervoor zijn gestart.

 
 
Grote Markt Groningen

MARKER is een interactieve kunstmanifestatie, alle kunstobjecten zetten aan tot actie: kijken, klimmen, zingen, poseren, luisteren of juist je stem laten horen aan de gemeenteraad of het publiek. In ons educatief programma Got to catch them all! dagen we leerlingen uit om bij alle 6 kunstwerken alles te doen. Niet alleen stimuleert onze rondleider hen daartoe, ook krijgen zij elke keer dat ze een kunstwerk bekeken, beklommen, beluisterd of bezongen hebben, een unieke code. Zijn alle codes verzameld, dan kunnen de puntjes van een punt-tot-punt tekening worden verbonden. Het kunstwerkje dat zo ontstaat, dient als tegoedbon voor een kleine verrassing.

 
 

Groepen die na het bezoek aan MARKER op de Grote Markt meer willen weten over de kunstwerken en hun makers, zijn ook van harte welkom bij NP3 en het CBK. Hier delen de 6 kunstenaars in een expo het maakproces van idee tot eindproduct. Daarnaast bestaat de mogelijkheid het project op de Grote Markt uit te breiden met een meet & greet met één van de deelnemende kunstenaars.

 
 

Data, tijden en andere praktische zaken
> Het educatief programma bij MARKER op de Grote Markt is mogelijk op donderdag 31 mei, vrijdag 1 juni en van maandag 4 t/m vrijdag 8 juni, vanaf 10 uur ‘s ochtends.
> Het programma duurt 1 uur en wordt per 15 leerlingen begeleid door 1 rondleider.
> Het programma op de Grote Markt kost 60 euro per klas.
> Een rondleiding op de Grote Markt plus meet & greet met een kunstenaar kost 100 euro per klas.
> Bezoek aan het CBK en/of NP3 is op eigen gelegenheid en gratis.

 
 
MELD JE NU AAN

Geïnteresseerd in deelname aan het educatief programma bij MARKER of nieuwsgierig? Mail naar jolijn.peters@cbk.groningen.nl.

 
 
Nije Grieze

Een van de kunstwerken tijdens MARKER is Nije Grieze van Henri van Hoeve. Je zag al een impressie van zijn werk in de afbeelding bovenaan deze nieuwsbrief. Van Hoeve zet met dit werk het publieke karakter van de Grote Markt in om een verborgen, maar toch publieke plek in de stad toegankelijk te maken. De Martinitoren is volgens Van Hoeve het icoon van de stad en zeer aanwezig op de Grote Markt, maar niet geheel toegankelijk voor publiek. Tijdens MARKER biedt hij daarom de oplossing.

 
 
OVER HET CBK
Het CBK zit aan de Trompsingel 27
 Het CBK zit aan de Trompsingel 27 

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK Groningen) brengt kunst, kunstenaars
en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. We lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ter ondersteuning hiervan organiseren we educatieve activiteiten, tentoonstellingen, evenementen en maken we de kunstmedia Kunstspot en Kunst & Stad. Op onze website www.cbkgroningen.nl vind je meer informatie.

 
 

DE VOLGENDE EDUCATIEVE NIEUWSBRIEF VERSCHIJNT IN MAART 2018.

 
 
meer