Ga direct naar inhoud

nieuwsbrief educatie

Jolijn Peters is educatief medewerker bij het CBK
 Jolijn Peters is educatief medewerker bij het CBK 
 
Nieuwe medewerker educatie: Jolijn Peters

Sinds september hebben we een nieuw educatief medewerker: Jolijn Peters. Jolijn is opgeleid als docent beeldende vakken, met een specialisatie in kunsteducatie. Ze werkte na haar afstuderen als educatief medewerker bij het Drents Museum en het Rijksmuseum Twenthe. In Groningen richtte Jolijn IMC Weekendschool op om daarna als projectleider aan de slag te gaan bij architectuurcentrum Platform GRAS. De afgelopen 10 jaar was Jolijn ook zelfstandig ondernemer en werkte ze als educator en projectleider o.a. voor het Groninger Forum, het Groninger Museum en het Fries Museum. En nu dus ook voor het CBK. Wil je contact met Jolijn? Mail haar dan op jolijn.peters@cbk.groningen.nl.

 
 
Hide out groot succes op Zernike College
Hide out op Zernike College
 Hide out op Zernike College 

Voor de zomervakantie werkten leerlingen van 4 vwo op het Zernike College met ontwerper en kunstenaar Jauke van den Brink aan het unieke project Hide Out, dat resulteerde in een observatiehut. Het begon met een schets die via maquette uiteindelijk is gerealiseerd. Jauke begeleidde het project van begin tot eind. De hut is een groot succes: hij wordt nu dagelijks in de pauzes door veel leerlingen van het Zernike College (locatie Kerklaan) gebruikt.

Ingeborg Abrahamse van het Zernike College blikt enthousiast terug: "Het was super de leerlingen als echte bouwers te zien. Dit project ging verder dan enkel hun idee als maquette uitvoeren. Zo moesten ze zelfstandig met machines werken die normaal niet tot hun gereedschap behoren. Het samen vormgeven heeft voor een andere sfeer in de klas gezorgd."

 
 
Kijken met je oren nu via Spotify
Kijken met je oren
 Kijken met je oren 

Via muziek anders naar beeldende kunst te kijken, dat kan met ons project Kijken met je oren. In het project gaan leerlingen op zoek naar hun perfecte combinatie van muziek en kunst. Tot slot laten ze zich inspireren door de muziek en maken ze een tekening. Het project is dit jaar helemaal vernieuwd, vanaf nu werken de leerlingen met hun eigen telefoon en een unieke Spotify playlist. Wil je ook kennismaken met de nieuwe versie, schrijf je dan nu in.

Het project is geschikt voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs en via onze website direct te boeken. We hebben nog ruimte in december en januari.

 
 
Het CBK
Het CBK zit aan de Trompsingel 27
 Het CBK zit aan de Trompsingel 27 

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK Groningen) brengt kunst, kunstenaars
en publiek met elkaar in contact door middel van een breed scala aan activiteiten. We lenen kunstwerken uit, adviseren bij aankopen en begeleiden beeldende kunstopdrachten in de openbare ruimte en bij bedrijven. Ter ondersteuning hiervan organiseren we educatieve activiteiten, tentoonstellingen, evenementen zoals Wildvang en maken de kunstmedia Kunstspot en Kunst & Stad. Op onze website www.cbkgroningen.nl vind je meer informatie.

 
 

DE VOLGENDE EDUCATIEVE NIEUWSBRIEF VERSCHIJNT IN JANUARI 2018.

 
 
meer