Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief april 2020 2

Kunstuitleen groen
Kunstuitleen weer open

Vanaf vandaag zijn onze deuren weer geopend! We hebben een aantal maatregelen genomen om je – op gepaste afstand- onze collectie te kunnen laten zien. En omdat ook de natuur weer ontwaakt, presenteren we een top 10 van werken uit de Kunstuitleen met het thema groen. Kom langs. We zijn van wo t/m za van 12 – 17 uur geopend. Telefonisch zijn we tijdens openingstijden bereikbaar op 050 317 17 07.

 
Zeefdrukken in het teken van bevrijding
Bevrijdingsdag zeefdruk
 V, Frits Hesseling 

Volgende week is het alweer 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. In het kader van bevrijdingsdag hebben kunstenaars in 1980 een serie zeefdrukken gemaakt. Een aantal zie je nu in het CBK, zoals deze van Frits Hesseling met de titel V. Past zo’n zeefdruk perfect in jouw huis? We verkopen ze voor € 50 per stuk (zonder lijst). Neem voor meer informatie contact op met de Kunstuitleen of kom langs.

 
 
#depotopruiming
Depotopruiming
 Snoeien, Joep Hommerson 

Tijdens de coronasluiting van de afgelopen weken hebben we ons depot opgeruimd. We kwamen prachtige kunstwerken tegen. Op onze Instagrampagina zie je wekelijks werken voorbij komen die we tegen een zacht prijsje verkopen. Je kunt ze ook met collectietegoed aankopen. Deze week presenteren we Snoeien van Joep Hommerson. Joep heeft een fascinatie voor natuur en verkent processen zoals geboorte, verval en dood. Wie goed kijkt, ziet daarnaast veel mathematische vormen terugkomen in zijn werk. De ets van 30 x 30 cm is te koop voor € 100. Heb je interesse? Neem contact op met onze Kunstuitleen.

 
 
Mysteries van Helperzoom winnaar Kunst op Straatprijs
Mysteries van Helperzoom
 Foto: Knelis 

Mysteries van Helperzoom heeft de Kunst op Straatprijs 2020 gewonnen. Het tweeluik van kunstenaar Will Beckers aan de fietsroute van de Helperzoom werd vorig jaar door het CBK ontwikkeld en is met 32 procent van de stemmen uit de bus gekomen als publieksfavoriet. Wervel van Nicky Assmann in de Forumgarage en Wisent van Wladimir de Vries in het Noorderplantsoen eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek. Albert Westerhoff ging voor ons op pad om je alles over deze kunstwerken te vertellen. Bekijk de videoserie.

 
 
Het Groninger Museum nu online te bezoeken
Groninger Museum apr 2020 2
 Carola de Poel, Panorama-Fotografie 

Het Groninger Museum is nu vanuit de huiskamer te bezoeken, in een nieuwe virtuele 360 graden omgeving. Je ziet niet alleen de eigen collectie en huidige tentoonstellingen, maar ook de populaire tentoonstelling Chihuly uit 2018/2019. Daarnaast zijn onder andere het Atelier, het Info Center en schilderijen van De Ploeg te bekijken. In totaal bevat de tour bijna 90 hotspots met interactieve en nieuwe content: audiofragmenten, muziek, video’s, tekstbordjes, zaalteksten, kijkvragen en weetjes. Speciaal voor kinderen zijn creatieve opdrachten toegevoegd. De omgeving wordt de komende weken verder uitgebreid. Bezoek het Groninger Museum via musea360.nl/Groninger_Museum

 
 
meer