Ga direct naar inhoud

Educatie nieuwsbrief september

Beeldenjacht
Beeldenjacht

Bekijk Kunst op Straat van heel dichtbij in ons ultieme coronaproof onderwijsprogramma Beeldenjacht.

Het CBK zorgt voor de meer dan 450 kunstwerken die de gemeente Groningen rijk is, van het Peerd van Ome Loeks op het Stadsbalkon tot Wervel in de parkeergarage in het Forum en van Ultra bij het Cascadecomplex tot de stadsmarkeringen bij de toegangswegen tot de stad. Het zijn beelden die we vaak onbewust al goed kennen, omdat we er zo nu en dan langsrijden en ze dan terloops bekijken. In de Beeldenjacht van het CBK herontdekken we samen de kunstwerken door er extra goed én met een frisse blik naar te kijken. In een informatieve wandel- of fietstocht zoomen we in op wonderlijke details, tekenen ze na, raken ze aan, fotograferen ze en bekijken ze vanuit alle mogelijke hoeken. De enthousiaste rondleiders van het CBK - bomvol kennis en ervaring - stimuleren de leerlingen om met nieuwsgierigheid te kijken.

Natuurlijk hebben we een aantal beproefde routes klaarliggen, maar we ontwikkelen ook met plezier een route op maat. In de buurt van jouw school bijvoorbeeld of met een specifiek thema, zodat de Beeldenjacht perfect aansluit op jouw leerlingen en lessen. Een Beeldenjacht van een uur kost € 3,50 per leerling en is geschikt voor alle onderwijsgroepen (PO vanaf groep 4, VO, mbo en hbo)

Meer weten? Mail naar Tynke Boomsma, projectleider educatie: tynke.boomsma@cbkgroningen.nl

 
Smaakroute
Smaakroute 2020

Hoe kunnen we gezamenlijk in deze tijden jongeren inspireren om hun culturele smaak te ontwikkelen? Valt er over smaak te twisten? Kunnen smaken elkaar versterken?

Op woensdag 16 september van 19.30 tot 21.30 uur ben je van harte welkom om van gedachten te wisselen, bij te praten, te netwerken en een borrel te drinken in het Forum Groningen. We organiseren deze bijeenkomst samen met het Groninger Museum, Noorderlicht, Forum Groningen, GRID en VRIJDAG en met ondersteuning van K&C. Hiermee willen we samen met het onderwijs bouwen aan een netwerk beeldende kunsteducatie. Kijk voor meer informatie op www.kunstencultuur.nl/smaakroute

 
 
meer