Ga direct naar inhoud

Educatie nieuwsbrief april 2020

Kunst op Straatweken2020
CBK presenteert de digitale Kunst op Straatweken

Het Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen organiseert de digitale Kunst op Straatweken. T/m 17 april zetten we de kunstwerken op straten en pleinen in de gemeente Groningen in het zonnetje. Zo kan iedereen vanuit huis online genieten van de rijke Kunst op Straatcollectie. Doe mee met de fotochallenge of stem voor de Kunst op Straatprijs.

We realiseren ons dat het een bizarre tijd is. Maar juist nu willen we je vragen de opdrachten onder leerlingen en ouders te verspreiden omdat we hopen dat het een waardevolle bijdrage is in deze gekke situatie.

 
Doe mee met de fotochallenge
Kunst op Straatweken foto kuiken

Met lege straten, pleinen en parken, is er de komende weken alle ruimte voor Kunst op Straat. Daarom daagt het CBK jou tijdens de Kunst op Straatweken uit! Ga in huis op zoek naar een mens, dier of ding waarvan jij vindt dat het als kunstwerk een plekje in jouw straat verdient. Omdat het mens, dier of ding zo bijzonder is of omdat het zo perfect bij de straat en haar bewoners en gebruikers past. De opdracht is de foto zo te maken dat het lijkt alsof het onderwerp buiten staat, bijvoorbeeld binnen bij een raam met uitzicht op de straat.

Maak kans op een (fotografie)cursus bij Vrijdag en mail je foto voor vrijdag 10 april naar info@cbkgroningen.nl. Vermeld in welke categorie je meedoet #totenmet12 of #13enouder. Of deel je foto op Instagram met #kunstopstraatchallenge en je leeftijdscategorie. Op dinsdag 14 april maken we de 2 winnaars bekend.

 
 
stem voor de Kunst op Straatprijs
Kunst op Straatweken wisent

Met de Kunst op Straatprijs kan ook jij een kunstwerk in het zonnetje zetten. Dit jaar is het thema ‘natuur’. Binnen dit thema hebben we tien kunstwerken genomineerd. Je vindt ze allemaal op www.kunstopstraatprijs.nl en het leuke is, je kunt op deze website zelf bepalen welk kunstwerk volgens jou de Kunst op Straatprijs 2020 moet winnen. Dus ga naar de website en laat je stem horen. Stemmen kan t/m 10 april. Het winnende kunstwerk zetten we tijdens de laatste week van de Kunst op Straatweken nog eens extra in de spotlight.

 
 
meer