Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief Wildvang 2018

Wildvang 2018 campagnebeeld
 
Avond vol kunst, literatuur en muziek in CBK

Op zaterdag 15 december, 20 uur is het weer zover: Wildvang. het jaarlijkse event dat de spotlight richt op het talent van Groningen boordevol beeldende kunst, literatuur en muziek.

In de line-up in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur en SLAG performances van Groninger kunstenaars, deejays en literaire talenten. Met: deejay Geert Jan, veejay Mark Buitenwerf, kunstenaar, theatermaker en performer Chantalla Pleiter, spoken-word artist en dichter Myron Hamming, verhalenverteller Vera Woldhek en de 18-jarige dichter Sarah Zajac. Daarnaast wordt tijdens Wildvang bekendgemaakt welke 2 talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen. De stipendiumwinnaars van vorig jaar, Koos Buist en Nick ter Wal presenteren hun werk. De avond wordt gepresenteerd door Renée Luth. Kom je ook? Wildvang begint om 20 uur in het CBK. Vrij entree.

 
 
Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium
Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium 2018
 Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium 2018 

Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2018 bekend. Zij krijgen een geldbedrag van 6.000 euro van de gemeente Groningen waarmee ze nieuw werk kunnen realiseren. Genomineerd voor literatuur zijn: Esmé van den Boom en Jelte Hommes. In de categorie beeldende kunst maken Rosa Everts, Marthe van de Grift en Wim Warrink kans op de prijs. Wie zijn deze genomineerden en wat zijn hun plannen? Bekijk alvast deze korte filmpjes om kennis te maken met de kandidaten.

 
 
Zorg dat jouw favoriet de publieksprijs van 1.000 euro wint
Hendrik de Vriesstipendium

Nieuw dit jaar is een publieksprijs. De genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium maken bovenop de stipendia van 6.000 euro kans op een publieksprijs van 1.000 euro. Jij kunt tijdens Wildvang ter plekke stemmen op je favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen gaat met de prijs naar huis.

 
 
Nieuw werk van Koos Buist en Nick ter Wal
Koos Buist (links) en Nick ter Wal (rechts) winnen het Hendrik de Vriesstipendium 2017
 Koos Buist (links) en Nick ter Wal (rechts) wonnen het Hendrik de Vriesstipendium 2017 

Vorig jaar wonnen Koos Buist en Nick ter Wal het Hendrik de Vriesstipendium. Tijdens Wildvang presenteren ze voor het eerst hun werk dat ze met de prijs hebben gemaakt.

Beeldend kunstenaar Koos Buist heeft zijn project Waddenzeevolk gerealiseerd. Het project is een poëtische beschouwing over een volk dat onze waddenkust bewoonde en bewoont en geeft antwoord op vragen als: Wie zijn deze mensen? Hoe overleven zij en welke relatie hebben zij met hun omgeving? Eten ze zeewier of vis en hebben ze de zeehond gedomesticeerd?

Nick ter Wal presenteert zijn boek De schrijfmachine – over Ferdinand Langen. Ter Wal beschrijft de entree van de Groninger schrijver Ferdinand Langen in de literatuur, onderzoekt het succes van diens humoristische romans en ontdekt welke impact de Tweede Wereldoorlog op Langens leven en werk heeft gehad. Een belangrijke bron voor het verhaal is de omvangrijke briefwisseling die de dertigjarige debutant en de negentigjarige mastodont hebben gevoerd.

 
 
Timetable
Wildvang 2018 timetable
 Timetable Wildvang 2018 
 
 
Kom borrelen bij de Wildvang Bar

Een avond zonder drankjes is natuurlijk geen leuke avond. Daarom is de Wildvang Bar de hele avond open met zoveel mogelijk biologische drankjes. We hebben bier, speciaal bier, wijn, Fritz Kola en meer. Allemaal tegen schappelijke prijzen.

 
 
Bekijk de stipendiumtentoonstelling

Tijdens Wildvang opent de tentoonstelling Hendrik de Vriesstipendium 2018. Hierin laten de 5 genomineerden, Esmé van den Boom, Rosa Everts, Marthe van de Grift, Jelte Hommes en Wim Warrink, eerder werk zien. Om kans te maken op de prijs hebben de jonge kunstenaars en schrijvers plannen voor nieuw werk ingediend. Deze plannen en het juryrapport van het stipendium maken ook deel uit van de tentoonstelling. Daarnaast kun je zien wat de winnaars van vorig jaar, Koost Buist en Nick ter Wal met de prijs hebben gerealiseerd.

 
 
Wildvang 2017 sfeerbeeld
 Wildvang 2017 
 
 
Praktische info

Wildvang vindt plaats in het CBK aan de Trompsingel 27 in Groningen. Een routebeschrijving vind je hier. De zaal is open vanaf 19.30 uur, toegang is gratis. Food & Drinks kun je zowel contant als met pin betalen.

 
 
Hendrik de Vries en het stipendium

In 1986 heeft de gemeente Groningen, als eerbetoon aan de dichter en schilder Hendrik de Vries (1896-1989), het Hendrik de Vriesstipendium ingesteld. Het stipendium is een aanmoedigingsprijs voor professionele, jonge kunstenaars, bedoeld om hun artistieke ontwikkeling te stimuleren. Het gaat jaarlijks om 2 stipendia van elk 6.000 euro. De jury bestaat in 2018 uit: Andrea Möller (voorzitter), Fleur van der Bij, Barend van Heusden, Matthijs Sanders, Adri Schokker en Aimée Terburg.

 
 
En zo zag Wildvang er de vorige keer uit
Wildvang 2017 still aftermovie
 Sfeerverslag Wildvang 2017 
 
 
Like ons

Volg Wildvang ook op FacebookTwitter en Instagram #wildvang en like ons event op Facebook voor updates.

 
 
meer