Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief september 2017

Innocent Drawing
 
Teken mee voor gewetensgevangenen

Kom zaterdag 16 september naar het CBK en teken mee voor gewetensgevangenen over de hele wereld. Aan de hand van cases van Amnesty International tekenen we deze middag ‘onschuldige’ kaarten voor kunstenaars, journalisten, activisten en anderen die onterecht gevangen zitten. De resultaten van deze middag worden direct naar gevangenen gestuurd en online gedeeld bij urgente acties van Amnesty International. Iedereen is welkom van 13 tot 17 uur. Kom langs en teken mee!

 
 
Nu op Kunstenstad.nl: Gabriel Lester
Gabriel-Lester-2

Lees nu op het geheel vernieuwde kunstenstad.nl een interview met Gabriel Lester. Lester groeide op in Pieterburen en vertelt in het interview over zijn werk, zijn tentoonstelling in het Groninger Museum en het nieuwe kunstwerk dat hij maakte voor de Hortus Haren. “De expositie in het museum is voor mij een soort homecoming. Hier ben ik ooit begonnen met het werken met loops.” Lees verder >

 
 
Laatste kans Hendrik de Vriesstipendium
Hendrik de Vriesstipendium

Kunstenaars onder de 35 jaar opgelet: woon en/of werk je in Groningen, dan kun je nog t/m 24 september je plan insturen voor het Hendrik de Vriesstipendium 2017. Uit alle aanmeldingen kiest een jury uiteindelijk een winnaar die 6.000 euro krijgt om zijn plan uit te voeren. Tijdens het talentevent Wildvang op zaterdag 9 december in het CBK is de feestelijke bekendmaking. Kijk voor meer info en aanmelden op de website van de gemeente Groningen.

 
 
Kunstspot talkshow in Groninger Museum
Kunstspot talkshow
 Kunstspot talkshow 

Op zaterdag 9 september vindt in het Groninger Museum de tweede Kunstspot talkshow plaats. Presentatoren Peter Dicke en Colin Mooijman gaan om 20.30 uur in gesprek met designer Maarten Baas en filmmaker Gabriel Lester, die beiden een tentoonstelling hebben in het Groninger Museum. In de show van 22.00 uur schuiven beeldend kunstenaar Kristi Neider en acteur en regisseur Albert Secuur aan die samen exposeren in Wall House #2. Kom langs voor verdieping, een goed verhaal en laat je deze avond verrassen! Tickets à 5 euro voor de hele nacht zijn te koop via www.groningermuseum.nl.

 
 
Kunstspot & Kunst op Straat
Kunstspot op NoorderZondag

Zondag 27 augustus stond het online platform Kunstspot op de NoorderZondag, de laatste dag van het Noorderzon Festival en tevens start van het culturele seizoen. Bezoekers konden deze dag met hun favoriete kunstwerk op de foto en dat leverde heel wat leuke platen op, zie de Facebookpagina van Kunstspot.

Kunstspot is het platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Het een initiatief van het CBK en komt tot stand in samenwerking met het Groninger Museum, House of Design en Academie Minerva.

 
 
Beeldend spel met de tijd
For the time being - Boukje Schweigman & Slagwerk Den Haag
 For the time being - Boukje Schweigman & Slagwerk Den Haag 

Vrijdag 29 en zaterdag 30 september geven Boukje Schweigman & Slagwerk Den Haag de voorstelling For the time being in de Stadsschouwburg. Boukje Schweigman maakt woordloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet en de bezoeker met verwondering naar de wereld kijkt. En dat slaat aan, want haar voorstellingen worden wereldwijd gespeeld. For The Time Being bespiegelt ons voortdurend jagen door de tijd. Net raasden we nog hiernaartoe en zo meteen haasten we ons weer verder. Maar nu, in deze lege ruimte, treffen wij een gat in de tijd. Laten we deze kostbare tijdsbeleving bij de hand nemen of misschien zelfs uitklappen… Kunnen we onze krachten bundelen en samen in het gat stappen waarin je mag zijn wie je bent, waarin even niks hoeft? Voor zolang als het duurt... Kijk op de website van de Stadsschouwburg voor meer info en kaartverkoop.

 
 
meer