Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief oktober 2017

Digitaal magazine Kunst & Stad, download hem nu op www.kunstenstad.nl
 Digitaal magazine Kunst & Stad, download hem nu op www.kunstenstad.nl 
 
In nieuwe editie Kunst & Stad: knuffels van Charlemagne, Ruud en Zwaan wars van regels

Op www.kunstenstad.nl vind je een nieuwe editie van ons digitale magazine Kunst & Stad. Met in dit nummer: De knuffels van Charlemagne Palestine, Ruud & Zwaan wars van regels en Groningen in teken van fotografie. En verder: Onderzoek wijst uit: kunst maakt gelukkiger, Jan Kruis: veel meer dan Jan, Jans en de kinderen, De Romantiek van het Noorden en nog veel meer... Download het digitale magazine nu op www.kunstenstad.nl.

 
 
Noorderlicht in CBK
Maija Tammi - One of Them Is a Human 1, Erica
 Maija Tammi - One of Them Is a Human 1, Erica 

Van 22 oktober t/m 26 november 2017 vindt de 24e editie van de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht plaats. Op maar liefst 5 locaties in de stad en 2 erbuiten zie je betrokken, verhalende fotografie. Thema: NUCLEUS | De verbeelding van wetenschap. Alle tentoonstellingen staan in het teken van de menselijke drang om de wereld om ons heen te willen begrijpen en beheersen. Ook het CBK maakt deel uit van het hoofdprogramma. Bij ons zie je werk van de fotografen: Vincent Fournier, Jay Gould en Grégoire Eloy. Naast het CBK is het hoofdprogramma te vinden in de Der Aa-Kerk, Fotogalerie Noorderlicht, NP3 en het souterrain van De Faun. Een passe-partout geeft toegang tot deze 5 locaties. Museum De Buitenplaats in Eelde en KINK in Assen zijn ook onderdeel van het hoofdprogramma.

In ons magazine Kunst & Stad lees je een interview met curator Wim Melis over dit Groningse fotofestival met internationale statuur. “Maatschappelijke veranderingen komen op gang door wetenschappelijke ontdekkingen, dat geeft aan dat het thema van de manifestatie zeer relevant is…” zie www.kunstenstad.nl

 
 
Action>Reaction naar Let's Gro
Action>Reaction - Sjimmie Veenhuis
 Sjimmie Veenhuis - Action>Reaction 

De interactieve lichtsculptuur Action>Reaction van de Groninger kunstenaar Sjimmie Veenhuis is van 1 t/m 4 november 2017 te zien op de Vismarkt tijdens het inspiratiefestival Let’s Gro. Veenhuis maakte deze installatie van 1.000 verlichte schakelknoppen op verzoek van het CBK en Platform GRAS. Het werk is interactief: je kunt zelf de schakelknoppen aan- en uitzetten. Hierdoor ontstaan lichtpatronen, die telkens van vorm veranderen. Zo kun je een eigen kunstwerk maken, maar ook dat van een ander veranderen. Met Action>Reaction won Veenhuis de jaarlijkse opdracht van het CBK en GRAS, die jonge veelbelovende kunstenaars in staat stelt zich aan een groot publiek te presenteren. Eerder was het werk te zien op het Noorderzon Festival. Voor Veenhuis was de opdracht een enorme uitdaging: “Ik ben van nature een behoorlijke controlfreak.” Lees meer over zijn leerervaringen en het kunstwerk op www.kunstenstad.nl.

 
 
Wildvang 2017
Wildvang, avond vol kunst, literatuur, muziek en eten
 Wildvang, avond vol kunst, literatuur, muziek en eten 

Zet alvast in je agenda: zaterdag 9 december Wildvang in het CBK. Een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten. Er zijn beeldend kunstenaars, er is literatuur, er zijn optredens van deejays en veejays en er wordt bekendgemaakt wie dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen, een aanmoedigingsprijs van de gemeente Groningen voor professionele, jonge kunstenaars. De winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2016, Dennis Molema en Bert Scholten, presenteren deze avond hun stipendiumwerk. Aanvang 17.00 uur, Food & Drinks: Food Fellas. Laat op Facebook weten dat je komt en krijg automatisch updates over het programma en de genomineerden voor het stipendium.

 
 
Geef kunst cadeau

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Geef kunst cadeau! Onze cadeaubonnen zijn de ideale uitkomst voor verjaardagen, jubilea, pakjesavond en voor onder de kerstboom. We hebben al cadeaubonnen vanaf 10 euro. De cadeaubon is te gebruiken als (aan)betaling voor een abonnement of aankoop bij onze Kunstuitleen. Met dit originele cadeau kan de ontvanger zelf een kunstwerk uitzoeken. Om het cadeau extra leuk te maken, verpakken we de cadeaubonnen feestelijk. Je bestelt onze cadeaubonnen eenvoudig online. Je kunt uiteraard ook langskomen. Openingstijden.

 
 
Laatste kans voor The Return of Lester’s Loops van Gabriel Lester in Groninger Museum
The Return of Lester’s Loops – Gabriel Lester in het Groninger Museum
 The Return of Lester’s Loops – Gabriel Lester in het Groninger Museum. 

Een zwarte touringcar, een Indiase kermisattractie en een stuntvrouw in een auto: nog t/m 29 oktober kun je in het Groninger Museum de complete trilogie van de video-installatie Aeon van beeldend kunstenaar en filmmaker Gabriel Lester (1972) bekijken in het Groninger Museum. De Volkskrant schreef over de tenoonstelling: ‘Met Aeon tilt Lester zijn oeuvre naar een hoger niveau’. **** Kijk voor meer info op www.groningermuseum.nl

 
 
Mix van swingende muziek en strips in De Oosterpoort
The Great Downhill Journey of Little Tommy
 The Great Downhill Journey of Little Tommy 

Vrijdag 27 oktober komen Jonas Vermeulen & Boris van Severen De Oosterpoort flink op de kop zetten met de voorstelling The Great Downhill Journey of Little Tommy. Het stuk vertelt het verhaal van Tommy in songs en tekeningen. Hij wil de wereld ontdekken, stapt op de fiets en komt op zijn tocht allerlei rare snuiters tegen. Vanaf de eerste schreeuw ‘He’s gone!’ wordt de toehoorder het verhaal ingezogen met knalharde, maar ook softe songs. Ondertussen tekent Sarah Yu Zeebroek – dochter van Kamagurka – live illustraties. Kijk voor meer info en kaartverkoop op de website van De Oosterpoort.

 
 
meer