Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief juli 2019

Hendrik de Vriesstipendium informatiebijeenkomst
Informatiebijeenkomst Hendrik de Vriesstipendium in CBK

Kunstenaars en schrijvers opgelet! Vanaf nu kun je weer een voorstel indienen voor het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsbeurs van de gemeente Groningen van 6.000 euro om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Op woensdag 3 juli om 16 uur organiseren we samen met de gemeente een informatiebijeenkomst waarin uitleg wordt gegeven over het stipendium. Oud-winnaars Esmé van den Boom en Marthe van de Grift vertellen tijdens de bijeenkomst over hun ervaringen. Verder zijn er tips en andere informatie die je kunnen helpen bij het indienen van een goed werkplan. Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage geeft informatie aan literaire talenten over de Hendrik de Vriesreeks. Op https://gemeente.groningen.nl/cultuurstipendia kun je meer informatie over het stipendium vinden. Wil jij dit jaar meedingen naar het stipendium? Kom om 16 uur naar het CBK. Deelname is gratis. 

 
Laatste kans The Female Presence
The Female Presence Elisabet Stienstra
 Elisabet Stienstra in de tentoonstelling The Female Presence 

Op zondag 7 juli kun je de spraakmakende tentoonstelling The Female Precsence voor het laatst zien in het CBK. We sluiten de succesvolle tentoonstelling samen met de kunstenaar feestelijk af, door speciaal voor deze gelegenheid de deuren een extra dag te openen. In The Female Presence zie je unieke vrouwbeelden van Elisabet Stienstra en wordt het maakproces van haar kunstwerk De Figuurtoren belicht. Dit werk is vorige maand in de Oosterparkwijk geplaatst en onthuld. De finissage is op zondag 7 juli van 12-17 uur, toegang gratis. Elisabet Stienstra is op deze middag zelf ook aanwezig in het CBK.

 
 
Fiets mee met de Urban Biketour
Fietsles - Kees Verkade
 Fietsles - Kees Verkade 

Zin in een cultureel en stedelijk avontuur in het donker? Wegens succes organiseren we deze nazomer nog een keer de Urban Biketour. Stap op de fiets en ontdek met onze rondleider Albert Westerhoff en stevige zaklamp Kunst op Straat in het donker. Tijdens de tour word je bovendien een paar keer verrast door liedjes van singer-songwriter Robin IJzerman. De urban biketour vindt plaats op woensdag 11 september en start om 20.30 uur vanaf het CBK. Duur: circa 1,5 uur, lampen worden verzorgd. Kosten zijn 7,50 euro per persoon. Ben je lid van het CBK of student, dan betaal je maar 5 euro. Viste je de vorige keer achter het net? Pomp je banden op en koop snel je tickets via onze webwinkel, want ook deze keer geldt weer: vol=vol!

 
 
Kunstenaars aan het werk in CBK container Noorderzon
Caroline Penris
 Fotograaf Caroline Penris 

Tijdens Noorderzon zie je in de container van het CBK afwisselend kunstenaars Caroline Penris en Koen de Graaf aan het werk. Wil je op de foto? Fotograaf Caroline Penris maakt met een ouderwetse analoge platencamera unieke zwart-wit portretten van iedereen die maar voor haar camera wil verschijnen. Je kunt jouw portret meteen meenemen want Caroline richt de container in als doka waar ze haar foto’s ontwikkelt. Aan de buitenkant van de container kun je het spuit- en schilderwerk van illustrator en designer Koen de Graaf zien die ter plekke een kunstwerk creëert. Koen werkt met bestaand beeld dat hij vervormt en uit de context haalt. Wat zie jij erin? We horen het graag! Het werk van deze en nog meer kunstenaars kun je vinden in de Kunstuitleen waarvan je in de container alvast een voorproefje krijgt en meer over te weten kunt komen. Kijk voor meer info op www.kunstuitleengroningen.nl

De kunstenaars zijn aan het werk van donderdag 15 t/m maandag 19 augustus van 16.00 – 21.00 uur.

 
 
Nu in het Groninger Museum: Daan Rosengaarde – Presence
Groninger Museum Daan Roosegaarde

Presence is het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde. Het is een nieuw, baanbrekend, interactief kunstwerk dat Roosegaarde speciaal voor het Groninger Museum ontwikkelde. Dit is de eerste keer dat hij als ‘buitenkunstenaar’ de binnenruimte verkent, met een groot lichtgevend landschap dat door de aanwezigheid van bezoekers van vorm en kleur verandert. Ervaar het zelf. Kijk voor meer info op https://www.groningermuseum.nl/

 
 
Zomersluiting

Tijdens de zomervakantie is het CBK volledig gesloten van 14 juli t/m 12 augustus. We wensen je een fijne zomer!

 
 
meer