Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief januari 2019

Hendrik de Vries tentoonstelling 2018
 Koos Buist - Waddenzeevolk 
Talenten exposeren in CBK

3 kunstenaars en 2 schrijvers waren genomineerd voor het Hendrik de Vriesstipendium 2018: Esmé van den Boom, Rosa Everts, Marthe van de Grift, Jelte Hommes en Wim Warrink. In een tentoonstelling in het CBK kun je eerder werk van deze genomineerden zien. Ook hun ingediende plannen voor het Hendrik de Vriesstipendium vind je in de tentoonstelling. Naast werk van de genomineerden zie je de werken die Koos Buist en Nick ter Wal realiseerden met het Hendrik de Vriesstipendium 2017. Buist maakte het project Waddenzeevolk en ter Wal schreef het boek De schrijfmachine – over Ferdinand Langen dat inmiddels is verschenen bij Uitgeverij Passage. Benieuwd naar het werken van de talenten? Je kunt de tentoonstelling nog t/m zaterdag 12 januari bezoeken. Kijk voor de openingstijden op onze website.

 
Winnaars Hendrik de Vriesstipendium
Hendrik de Vriesstipendium 2018 winnaars
 Marthe van de Grift (links), Esmé van den Boom (midden) en Rosa Everts (rechts) winnen aanmoedigingsbeurs 

Het Hendrik de Vriesstipendium 2018 in de categorie beeldende kunst is gewonnen door Marthe van de Grift en in de categorie literatuur door Esmé van den Boom, dat maakte wethouder Paul de Rook bekend tijdens Wildvang 2018. In het juryrapport vind je de motivatie van de jury en kun je lezen over de plannen die Marthe en Esmé met het stipendium willen realiseren. Het resultaat zie je op Wildvang 2019. Rosa Everts kreeg tijdens de feestelijke avond de meeste stemmen van het publiek en mocht de publieksprijs mee naar huis nemen. Marthe, Esmé en Rosa van harte gefeliciteerd!

 
 
Goed nieuws: kunstuitleen langer geopend

We beginnen het jaar goed want onze Kunstuitleen is vanaf 2 januari langer geopend, namelijk van woensdag t/m zaterdag van 12.00 – 17.00 uur. Meer informatie kun je vinden op onze website.

 
 
Ruil de kerstboom in voor een kunstwerk
Kunstuitleen campagnebeeld 2018

Is de kerstboom het huis uit en vind je het kaal? Denk eens aan kunst. In onze Kunstuitleencollectie vind je veel verschillende kunstwerken van grafiek tot fotografie, van schilderijen tot tekeningen. Allemaal te huur. Je kunt bij ons huren en/of lenen inclusief sparen. Kijk voor meer info op onze website.

 
 
Audiotour met muziek in Groninger Museum
Groninger Museum audiotour
 Audiotour met muziek in Groninger Museum. Fotograaf: Siese Veenstra 

In het Groninger Museum kun je de glasinstallaties van Dale Chihuly bekijken met een muziektour. Kies voor één van de vier muziekthema’s die een link hebben met Seattle. Of luister naar de boeiende achtergrondverhalen bij De Wereld in Huis, Grrrom! Een tentoonstelling met een staartje of De Collectie. De audiotour is gratis te leen bij de informatiebalie in de benedenhal van het Groninger Museum. Meer informatie kun je vinden op de website van het museum.

 
 
meer