Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief februari 2019

Tanja Isbarn - Coral 5, acrylspray op doek, 135 x 110cm
 Tanja Isbarn - Coral 5, acrylspray op doek, 135 x 110cm 
 
Nieuwe ateliercollectie bij de Kunstuitleen

Naast onze eigen collectie vind je bij onze Kunstuitleen een ateliercollectie: kunstwerken rechtstreeks uit de ateliers van kunstenaars. Drie keer per jaar wisselt de selectie. T/m 23 maart 2019 vind je in een extra grote presentatie divers werk van Maarten van Aken, Annemarie van Buuren, Sandra Catsburg, Bernard Divendal, Hans Gerritsen, Heleen Haijtema, Tanja Isbarn, Annegret Kellner, John Konijn, Otto Krol, Aebele Trijsburg en Katrijn Verstegen. Met de ateliercollectie bieden wij kunstenaars een podium en door hun werk te lenen, ondersteun je hun beroepspraktijk. Kijk voor meer info op onze website.

 
 
Ook in ateliercollectie
Ateliercollectie, kunstwerken rechtstreeks uit ateliers kunstenaars
 
 
Ontwerp jij de Noorderzonkunstopdracht?
Jesper Veltrop - Lienen in 't Laand
 Jesper Veltrop - Lienen in 't Laand 

Jaarlijks realiseert het CBK een kunstopdracht tijdens Noorderzon Performing Arts Festival. Dit jaar opnieuw in samenwerking met Platform GRAS. Op dit moment zoeken we kunstenaars, ontwerpers of architecten die de opdracht van 2019 willen realiseren. Je kunt reageren als je een opleiding in een van deze disciplines hebt genoten en professioneel werkzaam bent op een van deze terreinen. Verder moet je wonen en/of werken in de gemeente Groningen. De jaarlijkse opdracht is bedoeld als talentontwikkelingstraject. Daarom zoeken we kunstenaars die willen leren.

De uiteindelijke opdracht luidt: ontwerp binnen het thema van dit jaar een kunstwerk in de ruimste zin van het woord. Het object nodigt uit tot betreden en/of verblijf. Het thema dit jaar is transitie, ‘de kanteling in de maatschappij’. Geïnteresseerden kunnen t/m 3 maart 2019 een voorstel indienen, daarna vindt een selectie plaats. Op onze website staat de volledige oproep.

 
 
Urban biketour, bekijk kunst in het donker
Fietsles - Kees Verkade
 Fietsles - Kees Verkade 

Zin in een cultureel en stedelijk avontuur in het donker? Na het succes van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een urban biketour. Stap op de fiets en ontdek met onze rondleider Albert Westerhoff Kunst op Straat in het donker met stevige zaklamp (lampen worden verzorgd). Een paar keer tijdens de tour word je bovendien verrast door liedjes van singer-songwriter Robin IJzerman. De urban biketour vindt plaats op woensdag 10 en donderdag 11 april en start om 20.30 uur vanaf het CBK. Duur: circa 1,5 uur. Kosten zijn 7,50 euro per persoon. Ben je lid van het CBK of student, dan betaal je maar 5 euro. Dus pomp je banden op en koop snel je tickets via onze website, want net zoals vorig jaar geldt: vol=vol!

 
 
Word lid van CBK en geniet van voordelen

Je kunt onze organisatie ondersteunen door lid te worden, tegelijkertijd geniet je zelf van allerlei voordelen. Leden van het CBK hebben toegang tot onze uitgebreide kunstuitleencollectie. En leden krijgen korting en/of vrijkaarten voor activiteiten van het CBK. Ook krijg je tweemaal per jaar ons magazine Kunst & Stad over de beeldende kunst in Groningen thuisgestuurd. Een lidmaatschap kost 15 euro per jaar. We hebben ook een partnerlidmaatschap van 25 euro per jaar. Meer info of direct lid worden >

 
 
Ontwerper / vormgever gezocht
Magazines

We zoeken een ontwerper / vormgever voor een nader op te zetten periodiek magazine over beeldende kunst. We focussen op een lancering half juni. We vragen de ontwerper de eerste editie op te zetten en deze daarna ieder kwartaal vorm te geven / te dtp-en. We zoeken nadrukkelijk iemand die een toegankelijk magazine voor een breed publiek kan maken en hier aantoonbare ervaring mee heeft. Het ontwerp staat in dienst van de te overbrengen boodschap. In het full colour magazine wordt veel gebruik gemaakt van fotografie. Beeldredactie vormt optioneel en in overleg een onderdeel van de werkzaamheden. Voor het magazine is een bladformule in de maak. Er wordt gewerkt vanuit een bestaande huisstijl, maar deze is nog niet doorvertaald naar een magazine. Het werken in duo is een optie. Heb je interesse, stuur dan uiterlijk 25 februari je portfolio naar ansjelly.van.veen@cbk.groningen.nl. Op basis van de portfolio’s nodigen we een aantal personen uit voor een kennismakingsgesprek.

 
 
Portretten van dj’s in Groninger Museum
Claude Vanheye DVOTION - Oliver Heldens ADE 2015
 Claude Vanheye DVOTION - Oliver Heldens ADE 2015 

De tentoonstelling DVOTION. Claude Vanheye: Portretten van DJ’s in het Groninger Museum laat zien hoe beroemde dj’s over de hele wereld optreden. Bijvoorbeeld de Nederlandse topartiesten Armin van Buuren, Hardwell, Oliver Heldens, Fedde la Grand, Nicky Romero en Martin Garrix, uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Op Vanheye’s foto’s lijken de artiesten bevroren in het moment tijdens hun optredens. DVOTION beleeft in het Groninger Museum zijn wereldpremière en is te zien t/m zondag 24 maart 2019. Meer info vind je op de website van het Museum.

 
 
Met korting naar lezingen bij VRIJDAG

Regelmatig nodigt VRIJDAG gerenommeerde beeldend kunstenaars uit om te vertellen over hun werk, werkwijze, referenties en inspiratiebronnen. Dit voorjaar vindt een serie lezingen plaats met het thema Kunst in Stad, een serie over kunstwerken in de publieke ruimte van Groningen. Op 14 maart vertelt Anne Wenzel over haar werk, 18 april komt Herman Lamers naar VRIJDAG, 16 mei geeft Silvia B. een lezing en op 13 juni is Jeroen Doorenweerd te gast. 

 
 
meer