Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief december 2018

Wildvang 2018
Zaterdag 15 december Wildvang in het CBK

Op zaterdag 15 december is het weer zover: Wildvang. het jaarlijkse event dat de spotlight richt op het talent van Groningen boordevol beeldende kunst, literatuur en muziek. In de line-up in samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur en SLAG performances van Groninger kunstenaars, deejays en literaire talenten. Met: Geert Jan, Mark Buitenwerf, Chantalla Pleiter, Myron Hamming, Vera Woldhek en Sarah Zajac. Daarnaast wordt tijdens Wildvang bekendgemaakt welke 2 talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen. De stipendiumwinnaars van vorig jaar, Koos Buist en Nick ter Wal presenteren hun werk. Het complete programma, de timetable en meer informatie vind je in het Facebookevent en op onze website. Kom je ook? Wildvang begint om 20 uur in het CBK.

 
Maak kennis met de genomineerden
Hendrik de Vriesstipendium

Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2018 bekend. Zij krijgen een geldbedrag van 6.000 euro van de gemeente Groningen waarmee ze nieuw werk kunnen realiseren. Genomineerd voor literatuur zijn: Esmé van den Boom en Jelte Hommes. In de categorie beeldende kunst maken Rosa Everts, Marthe van de Grift en Wim Warrink kans op de prijs. Wie zijn de genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium en wat zijn hun plannen? Bekijk deze korte filmpjes om alvast kennis te maken met de kandidaten.

Daarnaast bepaal jij wie de publieksprijs van 1.000 euro wint. Stem tijdens Wildvang op je favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen gaat met de prijs naar huis.

 
 
Tentoonstelling Hendrik de Vriesstipendium

In de tentoonstelling Hendrik de Vriesstipendium 2018 laten de 5 genomineerden, Esmé van den Boom, Rosa Everts, Marthe van de GriftJelte Hommes en Wim Warrink, eerder werk zien. Om kans te maken op de prijs hebben de jonge kunstenaars en schrijvers plannen voor nieuw werk ingediend. Deze plannen en het juryrapport van het stipendium maken ook deel uit van de tentoonstelling. Daarnaast kun je zien wat Koost Buist en Nick ter Wal, de winnaars van het Hendrik de Vriesstipendium 2017, met de prijs hebben gerealiseerd. Benieuwd? Hendrik de Vriesstipendium 2018 opent tijdens Wildvang en kun je nog t/m 12 januari 2019 in het CBK bezoeken.

 
 
Geef kunst cadeau onder de boom
Cadeaubonnen

Ben je op zoek naar een cadeau voor onder de kerstboom? Geef kunst cadeau. Dat is altijd origineel. We hebben hiervoor cadeaubonnen vanaf 10 euro. De cadeaubon is te gebruiken als (aan)betaling voor een abonnement of aankoop bij onze Kunstuitleen. De ontvanger kan daarmee zelf een kunstwerk uitzoeken. Om het cadeau extra leuk te maken, verpakken we de cadeaubonnen feestelijk. Je kunt onze cadeaubonnen eenvoudig online bestellen of kom even langs in het CBK. Kijk voor openingstijden op onze website.

 
 
CBK doet mee aan CLASH XXL Festival
Clash xxl festival

Het CBK maakt deel uit van de line-up van het CLASH XXL Festival dat op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 plaatsvindt in de binnenstad van Groningen. Clash is een festival waarbij je onderdeel bent van een vervreemdende botsing tussen elektronische muziek en hedendaagse kunst. Interessant? Early Bird Tickets voor het festival kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via CLASH. Kijk voor meer info op de Facebookpagina van het festival.

 
 
Vrouwenbuste in A-kwartier
Anne Wenzel

Heb jij het nieuwe kunstwerk in het A-kwartier al gezien? De vrouwenbuste op erezuil werd gemaakt door kunstenares Anne Wenzel. Het kunstwerk is een nadrukkelijke wens van de buurtbewoners. Samen met de gemeente waren zij na het verdwijnen van de raamprostitutie bezig met de herinrichting van hun straten. Voor de kunst klopten ze aan bij het CBK dat het werk in opdracht van de gemeente samen met buurtbewoners realiseerden. Je kunt Beeld voor de Vishoek vinden achter café De Sleutel.

Benieuwd hoe het kunstwerk tot stand kwam? Lees er meer over in ons digitale magazine Kunst & Stad.

 
 
Nog even nagenieten van de Maan
Museum of the moon

In de media stond het vol met berichten over de betoverende Maan boven het Waagplein. Jong en oud genoot van Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram. Gedurende 4 dagen was de reizende installatie te zien in Groningen tijdens Let’s Gro. Met trots kijken we terug op dit geweldige project dat het CBK samen met het festival realiseerde.

 
 
Nu in het Groninger Museum: CHIHULY
Dale Chihuly
 Dale Chihuly, Float Boat and Fiori Boat. 

Kom deze winter met de hele familie naar het Groninger Museum en laat je verassen door de sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly (1941). Dit spektakel van glas, licht en kleur is speciaal voor het museum samengesteld in samenwerking met Chihuly Studio uit Seattle, Amerika. Met prachtige installaties, zowel binnen als buiten het museum, biedt het een compleet overzicht van alle hoogtepunten van het werk van Chihuly. Bestel je kaarten vooraf online met korting via de website van het Groninger Museum.

 
 
meer