Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief december 2017

Wildvang, avond vol kunst, literatuur, muziek en eten
 Wildvang, avond vol kunst, literatuur, muziek en eten 
 
Zaterdag 9 december Wildvang in het CBK

Op zaterdag 9 december vindt een nieuwe editie van Wildvang, een avond vol kunst, literatuur, muziek en eten, in het CBK plaats. Met in de line-up kunstenaars, veejays, deejays en de stadsdichter. In samenwerking met Minerva Academie voor Popcultuur zijn er performances van Tero, Sfeerwolf, Anne Fie Salverda, Beeldpuree en Lilian Zielstra. Tijdens Wildvang maakt wethouder Paul de Rook bekend welke 2 talenten dit jaar het Hendrik de Vriesstipendium winnen. De stipendiumwinnaars van vorig jaar, Dennis Molema en Bert Scholten presenteren hun werk. Food & drinks: Foodfellas. Aanvang 17.00 uur, einde 21.00 uur. Het complete programma, de timetable en meer informatie vind je op Facebook en onze website

 
 
Maak kennis met genomineerden Hendrik de Vriesstipendium 2017
Genomineerden Hendrik de Vriesstipendium 2017
 In video's presenteren genomineerden hun plannen. 

Tijdens Wildvang reikt wethouder Paul de Rook het gemeentelijke Hendrik de Vriesstipendium uit. De winnaars krijgen een geldbedrag van 6.000 euro waarmee ze een nieuw kunstwerk / boek kunnen realiseren. Naast dit geldbedrag krijgen ze ook 1.000 euro voor coaching. Genomineerd voor literatuur zijn: Kasper van Hoek en Nick ter Wal en voor beeldende kunst zijn genomineerd: Salim Bayri, Lotte Bosman, Koos Buist, Katie Corcoran KennaGijs Deddens en Willem Warrink. In korte filmpjes stellen de kandidaten zich alvast voor en maak je kennis met hun plannen.

 
 
Tentoonstelling Hendrik de Vriesstipendium

Tijdens Wildvang zie je van alle genomineerden voor het Hendrik de Vriesstipendium een eerder gemaakt werk en een scherm met een documentatie van hun werk. Vanaf 13 december t/m 13 januari 2018 zie je in een grotere tentoonstelling meer werk van de genomineerden. Aan de hand hiervan kun je met hen kennismaken. Hun ingediende plannen en het juryrapport maken ook deel uit van de tentoonstelling. Ook de werken die Dennis Molema en Bert Scholten realiseerden met het Hendrik de Vriesstipendium zijn in de tentoonstelling te zien. Openingstijden.

 
 
Op zoek naar romantiek op straat?
Jozef Israëlsmonument op Hereplein
 Jozef Israëlsmonument op Hereplein 

In de stad Groningen staan ruim 400 kunstwerken op straat. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het CBK zorgt voor deze collectie. In de collectie vind je ook kunstwerken met aspecten uit de Romantiek. Tijdens een kunst-op-straatwandeling onder leiding van een gids laten we je hier graag kennis mee maken. Het startpunt van de wandeling is het Jozef Israëlsmonument op het Hereplein. Dit is een beeldengroep geïnspireerd op een schilderij van Israëls Langs moeders graf, dat het Groninger Museum in haar collectie heeft. We organiseren een wandeling op zondag 15 en op zondag 22 april. Aanvang 15.00 uur, eindtijd 16.30 uur. Kosten voor de wandeling zijn 8,50 euro per persoon. Kaarten zijn te koop via onze webwinkel.

 
 
Geef deze Sinterklaas of kerst kunst cadeau

Ben je op zoek naar een cadeau voor pakjesavond of voor onder de kerstboom? Geef kunst cadeau. Dat is altijd origineel. We hebben hiervoor cadeaubonnen vanaf 10 euro. De cadeaubon is te gebruiken als (aan)betaling voor een abonnement of aankoop bij onze Kunstuitleen. De ontvanger kan daarme zelf een kunstwerk uitzoeken. Om het cadeau extra leuk te maken, verpakken we de cadeaubonnen feestelijk. Je bestelt onze cadeaubonnen eenvoudig online. Je kunt uiteraard ook langskomen. Openingstijden.

 
 
Ook Romantiek in het Groninger Museum
Virtueel panorama
 Virtueel panorama in Groninger Museum 

Voor de liefhebber van de hedendaagse romantiek, fantasie en illusie is de expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum een must-see. In een artificial reality panorama sta je midden in de natuur, met landschappen die variëren van lieflijk tot dreigend en mysterieus. Dwaal rond in de verrassende keuze uit de collectie moderne kunst, mode en design van het Groninger Museum: een reis van de Zwarte Romantiek van Studio Job tot aan de witte jurken van modeontwerpers Viktor & Rolf. Bij Ook Romantiek staan beleving en emoties voorop.

 
 
meer