Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief augustus 2018

Jesper Veltrop - Lienen in 't Laand
 Jesper Veltrop - Lienen in 't Laand 
 
Ontmoet Noorderzonners bij kunstwerk Jesper Veltrop

Noorderzon is weer begonnen en ook dit jaar realisereert het CBK een kunstwerk. De eer is aan Jesper Veltrop. Voor het festival maakte hij het object Lienen in ‘t Laand, een plek om festivalgangers te ontmoeten, een object om op te klimmen, te zitten of lekker tegenaan te leunen. Het kunstwerk vind je t/m 2 september bij het podium op de speelweide van het Noorderplantsoen.

 
 
Nieuw actueel werk bij de Kunstuitleen
Ateliercollectie, kunstwerken rechtstreeks uit ateliers kunstenaars

Naast onze eigen collectie hebben we bij de Kunstuitleen een ateliercollectie: kunstwerken rechtstreeks uit de ateliers van kunstenaars. 3 keer per jaar presenteren we een andere selectie. En dit najaar hebben we extra veel werk! Maak nu kennis met actueel werk van Simone Albers, Gam Bodenhausen, Irene Berdine de Boer, Renske van Enckevort, Hans Hoekstra, Helena Hoogenraad, Klaas Jonkman, Gabrielle Kroese, Wessel Middelbos, Erik Pape, Caroline Penris, Colin de Rover en Oscar Venema. Alle kunstwerken zijn te leen of te koop zonder opbouw of besteding van collectietegoed. Kom langs. De werken zijn nu te zien in de zaal, eind augustus staan ze ook op onze website.

 
 
Expertmeeting voor belangstellenden Hendrik de Vriesstipendium

Je kunt je weer aanmelden voor het Hendrik de Vriesstipendium, een aanmoedigingsbeurs van de gemeente Groningen van 6.000 euro om een nieuw kunstwerk of boek mee te realiseren. Heb je hier hulp bij nodig of heb je vragen, kom dan woensdag 5 september tussen 17 uur en 19 uur naar het CBK. We organiseren deze namiddag een expertmeeting waarin je je vragen en plannen kunt voorleggen aan experts. Heb je hulp nodig bij het maken van een begroting, wil je inhoudelijk advies, wil je je plan laten lezen, heb je een vraag over het stipendium, kom dan vooral langs en leg je vragen tijdens speeddates op tafel. Er is een hapje en een drankje aanwezig. Meer informatie over het Hendrik de Vriesstipendium vind je op de website van de gemeente Groningen. Het Hendrik de Vriesstipendium is voor kunstenaars en literaire talenten van 35 jaar of jonger en die wonen en/of werken in Groningen.

 
 
Lezing Hans den Hartog Jager in CBK

Kijk donderdag 4 oktober samen met Hans den Hartog Jager naar kunst tijdens een lezing in het CBK. Den Hartog Jager is kunstkenner en schrijver en schreef voor HP/De Tijd en NRC Handelsblad. In 2003 debuteerde hij met de veelgeprezen roman Zelf God worden, waarin zijn fascinaties voor kunst, kijken en interpretatie bij elkaar komen. Het boek werd gevolgd door een bundel met gesprekken met Nederlandse kunstenaars en een bundel essays over kunst. Benieuwd naar zijn kijk en opvatting en wil je ook kijken naar kunst door de ogen van Den Hartog Jager, kom dan naar de lezing in het CBK. Aanvang 20.00 uur. Toegang: 7,50 euro, kaarten zijn te koop via onze website. Voor houders van een lidmaatschapskaart van het CBK is de lezing gratis. Nog geen lidmaatschapskaart van het CBK en wil je de lezing gratis bijwonen, neem dan even contact met ons op. Wel lid, neem dan ook contact op zodat we een kaart voor je kunnen reserveren.

 
 
Groningen gaat naar Leeuwarden en we zoeken vrijwilligers
Artist Impression Groninger Culturele Ambassade voor Leeuwarden
 Artist Impression Groninger Culturele Ambassade voor Leeuwarden 

Op verzoek van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018 (LF2018) realiseren de provincie Groningen en gemeente Groningen dit najaar een tijdelijke Culturele Ambassade in Leeuwarden. In deze ambassade op het water vlakbij de Blokhuispoort tonen 6 kunstinstellingen onder coördinatie van het CBK hedendaagse kunst over de impact en mogelijkheden van water en waterstof. Voor dit project zoeken we nog vrijwilligers. Als gast in Leeuwarden willen we straks natuurlijk een goede indruk achterlaten. Daarom zijn we op zoek naar mensen die op vrijwillige basis suppoost en activiteitenbegeleider willen zijn. Als suppoost ben je toezichthouder op de kunstwerken die geëxposeerd worden en dien je kennis van de expositie te hebben (wij zorgen uiteraard voor deze kennis). De activiteitenbegeleiders zijn onderdeel van een crew met een alle-hens- aan-dekmentaliteit. Ze zorgen o.a. voor publieksbegeleiding, controle van kaartjes, en op- en afbouw. Wil je meehelpen en de Groninger Culturele Ambassade tot een succes maken, stuur dan een berichtje met je gegevens naar cultureleambassadegrun@gmail.com.

 
 
Zaterdag 8 september Museumnacht
Groninger Museumnacht

Geniet van kunst, cultuur, muziek, lekker eten & drinken en nog veel meer tijdens de Groninger Museumnacht op zaterdag 8 september. Luister naar muziek op iedere museumlocatie op een moment dat musea normaal gesproken gesloten zijn, kijk in de avonduren naar tentoonstellingen of verdiep je in de inhoud met de Kunstspot talkshow. En geniet op straat van de kunstwerken tussen de musea die het CBK in kaart bracht en deze avond feestelijk zijn verlicht. Een ticket geeft toegang tot alle musea in de stad Groningen: GRID Grafisch Museum Groningen, Groninger Museum, Nederlands Stripmuseum, Noordelijk Scheepvaartmuseum en Universiteitsmuseum Groningen. Koop nu alvast je tickets online, maar wacht niet te lang want de vorige editie was volledig uitverkocht. 

 
 
meer