Ga direct naar inhoud

e-nieuwsbrief augustus 2017

Action>Reaction - Sjimmie Veenhuis
 Action>Reaction - Sjimmie Veenhuis 
 
Lichtsculptuur Sjimmie Veenhuis op Noorderzon

Op verzoek van het CBK en Platform GRAS realiseerde Sjimmie Veenhuis (Emmeloord, 1984) voor het Noorderzon Festival de lichtsculptuur Action>Reaction. Het is een interactieve installatie van 1.000 verlichte schakelknoppen waarmee je zelf je eigen kunstwerk kunt creëren. Veenhuis draait hiermee als het ware de verhouding tussen de kunstenaar als maker en jou als beschouwer op een speelse manier om. Kom naar het festival in het Noorderplantsoen, beweeg de schakelaars en creëer je eigen patronen en illustraties, of verander het werk van een ander. Je vindt Action>Reaction bij ingang noord van het park. Het werk is dagelijks t/m 27 augustus geopend van 17 tot 22 uur.

 
 
"Ik ben van nature een behoorlijke controlefreak"

Op het geheel vernieuwde platform www.kunstenstad.nl lees je nu een interview met Sjimmie Veenhuis. Over zijn werk, zijn opdracht voor Noorderzon en wat hij ervan leerde. “Ik ben heel dankbaar dat ik het vertrouwen heb gekregen om dit werk te realiseren. Het is een heel belangrijke kans om anderen en mezelf te laten zien dat ik een opdracht van deze orde aankan. En het was voor mij zeer leerzaam, ik ben van nature een behoorlijke controlefreak...”

 
 
Innocent drawing
Innocent Drawing

Kom zaterdag 16 september naar het CBK en teken mee voor gewetensgevangenen over de hele wereld. Aan de hand van cases van Amnesty International tekenen we deze middag ‘onschuldige’ groetenkaarten voor kunstenaars, journalisten, activisten en anderen die onterecht gevangen zitten. De resultaten worden direct naar gevangenen gestuurd en online gedeeld bij urgente acties van Amnesty International. Iedereen is welkom van 13 tot 17 uur. Kom langs en teken mee!

 
 
Kunst & Kleur
Kunst & kleur - selectie werken uit de uitleencollectie
 In onze presentatieruimte een selectie kunstwerken uit de uitleencollectie 

Vanaf woensdag 23 augustus presenteren we in onze tentoonstellingsruimte een brede selectie kunstwerken uit onze uitleencollectie. De kunstwerken zijn speciaal gekozen rondom een kleurenpalet van 5 moderne kleuren. Kleur is heel bepalend voor hoe we naar kunstwerken kijken, hoe we combineren en hoe we het ervaren. Laat je inspireren. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop.

 
 
Download digitaal magazine Kunst & Stad
Digitaal magazine Kunst & Stad, download hem nu op www.kunstenstad.nl

Op het geheel vernieuwde www.kunstenstad.nl vind je ons digitale magazine Kunst & Stad. Met in het meest recente nummer: Maarten Baas schildert de tijd, Marit Westerhuis onderzoekt haar urine en Kunstposters van Vera. En verder: kunstervaring voor kleuters, wat gebeurt er in je brein als je naar kunst kijkt, Mari wint prijs en nog veel meer... Download het digitale magazine nu op www.kunstenstad.nl.

 
 
Zaterdag 9 september eerste Groninger Museumnacht
zaterdag 9 september is de eerste Groninger Museumnacht

Groningen heeft een Museumnacht. De eerste editie is op zaterdag 9 september. Naast een uniek nachtelijk bezoek aan de deelnemende musea kun je genieten van een feestelijk programma met workshops, muziek, dans, koffie & cocktails en exclusieve rondleidingen door kunstenaars en conservatoren. En natuurlijk de Kunstspot talkshow in het Groninger Museum. Presentatoren Peter Dicke en Colin Mooijman gaan in gesprek met designer Maarten Baas en filmmaker Gabriel Lester, die beiden een tentoonstelling hebben in het Groninger Museum. Kom gezellig langs voor verdieping, een goed verhaal en laat je verrassen! Tickets à 5 euro voor de hele nacht zijn te koop via groningermuseum.nl.

 
 

Tijdens de zomervakantie is het CBK t/m 21 augustus volledig gesloten.

 
 
meer