Ga direct naar inhoud

Artist in Space kunstenaarsnieuwsbrief

Ultra - Silvia B.
 Ultra - Silvia B. 
Special edition voor Kunstenaars

In deze speciale editie van onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van onze activiteiten voor kunstenaars.

ARTIST IN SPACE STUDIOGESPREKKEN

De coronacrisis is een moeilijke tijd voor kunstenaars. Ben jij beeldend kunstenaar of ruimtelijk vormgever en werk je in opdracht of wil je dit doen? Doe mee met de Artist in Space studiogesprekken! Samen met een van onze masters spar je over bijvoorbeeld artistieke keuzes, werken in opdracht en ondernemerschap en reflecteer je op jouw werk.

Silvia B., Jeroen Doorenweerd, Frank Havermans, Loes Heebink, Erick de Lyon en Anne Wenzel hebben jarenlange ervaring met kunst in de openbare ruimte. In de studiogesprekken reflecteert een van deze masters in een open gesprek op jouw werk zonder dat daar een prijs, kunstopdracht of tentoonstelling aan vast zit.

Een van deze masters komt twee keer bij jou in je studio - op gepaste afstand- op bezoek. Het eerste gesprek is in september. Daarna heb je tijd om het gesprek en de adviezen te verwerken en misschien ontstaan in deze periode zelfs nieuwe vragen. De master komt daarom in november nog eens bij je langs om verder te praten.

MEEDOEN
Pak deze kans en meld je aan voor de studiogesprekken. Stuur voor 1 juli een e-mail naar info@cbkgroningen.nl en leg hierin je motivatie uit door de volgende vragen te beantwoorden in max. 500 woorden: 1. Naar welke 3 masters gaat jouw voorkeur uit? 2. Waar is je keuze op gebaseerd? 3. Op welke gebieden wens je input van de master te krijgen? 4. Wat verwacht je van de studiogesprekken?

Dit project is deel van Artist In Space, een experimenteel talentprogramma waarin de Drentse, Groningse en Friese kunstinstellingen van platform Noordenaars samenwerken om kunsttalent in het Noorden te stimuleren.

 
Kunstloket voor vragen en informatie
Wildvang winnaar 2019
 Reynaert Vosveld won in 2019 het Hendrik de Vriesstipendium Beeldende kunst. 

Ons nieuwe Kunstloket is de vraagbaak voor kunstenaars. Hier vind je informatie over subsidieregelingen, kleinschalige opdrachten, beroepsondersteuning via cursussen en de beroepspraktijk in het algemeen. Via nieuwsitems op onze website informeren we je over actuele ontwikkelingen, geven tips en acties die kunstenaars en zzp’ers in de culturele en creatieve sector kunnen helpen. Houd onze website of socials in de gaten voor updates.

 
 
Inschrijving Hendrik de Vriesstipendium gestart
Hendrik de Vriesstipendium 2020

Jonge, talentvolle Groninger kunstenaars en kunstenaarscollectieven maken kans op het Hendrik de Vriesstipendium van de gemeente Groningen. Ieder jaar wordt in december tijdens talentevent Wildvang een stipendium voor literatuur én beeldende kunst uitgereikt. Het stipendium is een beurs van € 6000,- voor het maken en presenteren van nieuw werk. Vanaf nu t/m 7 september kun je je werkplan voor het stipendium indienen.

KICK-OFF BIJEENKOMST
Kom donderdag 25 juni om 17 uur naar de kick-off bijeenkomst in het CBK waarin je alles te weten komt over het stipendium en oud-winnaars hun ervaringen met je delen. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM, meld je daarom voor 25 juni, 12 uur aan voor de kick-off door te mailen naar diane.brouns@groningen.nl.

 
 
meer