Ga direct naar inhoud

Nieuwsbrief april 2020

Kunst op Straatweken2020
Kunst op Straatweken

In Groningen vind je meer dan 450 kunstwerken op straat. Ze staan op straten, pleinen en hangen aan gevels. Het CBK zorgt voor deze collectie. Tijdens de jaarlijkse Kunst op Straatweken laten we je hier graag kennis mee maken. Dit jaar hebben we gekozen voor een iets aangepaste vorm, namelijk een volledig digitale editie. T/m 17 april kun je daarom vanuit huis online genieten van de rijke Kunst-op-Straatcollectie. Stem op de Kunst op Straat prijs of doe mee met de #kunstopstraatchallenge.

 
Stem voor de Kunst op Straatprijs
Kunst op Straatprijs Helperzoom

Met de Kunst op Straatprijs kan ook jij een kunstwerk in het zonnetje zetten. Dit jaar is het thema ‘natuur’. Binnen dit thema hebben we tien kunstwerken genomineerd. Je vindt ze allemaal op www.kunstopstraatprijs.nl en het leuke is, je kunt op deze website zelf bepalen welk kunstwerk volgens jou de Kunst op Straatprijs 2020 moet winnen. Dus ga naar de website en laat je stem horen. Stemmen kan t/m 10 april. Het winnende kunstwerk zetten we tijdens de laatste week van de Kunst op Straatweken nog eens extra in de spotlight.

 
 
doe mee met de Fotochallenge
Kunst op Straatweken fotochallenge

Met lege straten, pleinen en parken, is er de komende weken alle ruimte voor Kunst op Straat. Daarom daagt het CBK jou tijdens de Kunst op Straatweken uit! Ga in huis op zoek naar een mens, dier of ding waarvan jij vindt dat het als kunstwerk een plekje in jouw straat verdient. Omdat het mens, dier of ding zo bijzonder is of omdat het zo perfect bij de straat en haar bewoners en gebruikers past. De opdracht is de foto zo te maken dat het lijkt alsof het onderwerp buiten staat, bijvoorbeeld binnen bij een raam met uitzicht op de straat.

Maak kans op een (fotografie)cursus bij Vrijdag en mail je foto voor vrijdag 10 april naar info@cbkgroningen.nl. Vermeld in welke categorie je meedoet #totenmet12 of #13enouder. Of deel je foto op Instagram met #kunstopstraatchallenge en je leeftijdscategorie. Op dinsdag 14 april maken we de 2 winnaars bekend.

 
 
Nieuwe schat in de Kunstuitleen
Kunstuitleen apr 2020

We hebben weer een schat in het depot van onze Kunstuitleen gevonden. Dit werk van kunstenaar Ossip is nu te zien in de etalage van het CBK. Ossip maakt gebruik van oude foto’s en objecten en geeft ze een nieuw leven. Hij knipt ze uit en bewerkt ze door ze in stukken te verdelen of er draden op te spannen. Zo ontstaan vaak objecten met bewegende onderdelen. In dit filmpje vertelt Ossip over zijn werk.

Wil je dit kunstwerk lenen? Of heb je een ander kunstwerk uitgezocht in onze digitale catalogus? Je kunt het werk op afspraak afhalen in het CBK of we kunnen het bij je thuis bezorgen. Vanwege de coronacrisis is de bereikbaarheid van het CBK gewijzigd. Neem daarom contact op met onze Kunstuitleen van di t/m do van 12 - 17 uur via 050 317 17 07 of mail naar info@cbkgroningen.nl

 
 
CBK is gesloten tijdens Coronacrisis

De overheid heeft aangekondigd de maatregelen rond het coronavirus te verlengen. Helaas betekent dit dat ook onze deuren tijdelijk t/m 28 april zijn gesloten. Heb je vragen? We zijn telefonisch (050 317 17 07) en per e-mail (info@cbkgroningen.nl) bereikbaar van di t/m do van 12 tot 17uur.

 
 
Groninger Museum geeft quarantaine doe-tips
Groninger Museum apr 2020

Zit je thuis en ben je op zoek naar iets waarmee je jezelf kan vermaken en je creativiteit de vrije loop kunt laten? Het Groninger Museum nodigt je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je thuis kunt uitvoeren, geïnspireerd op tentoonstellingen en werken in het museum. Elke week krijg je een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen. Kijk voor meer informatie en wekelijkse opdrachten op de website van het Groninger Museum. 

 
 
meer