Ga direct naar inhoud

Educatie nieuwsbrief sept 2019

Kunst in de klas
Wil je kunst in jouw klas?

Een aantal kleine etsjes in de klas, een groot schilderij in de kantine of een reeks foto's in het trappenhuis? Kunstwerken inspireren, dagen uit, stellen vragen en geven soms antwoorden. Met ons nieuwe onderwijsprogramma Kunst in de klas verrijk je jouw school met kunst. Leen een kunstwerk en draag zo bij aan een inspirerende omgeving. 

Hoe gaat het in zijn werk?
Samen met je leerlingen kom je naar het CBK om daar een keuze te maken uit de uitgebreide collectie van onze Kunstuitleen. Wij begeleiden bij het nemen van een weloverwogen beslissing. De geselecteerde werken krijgen een mooi plekje op school. Met onze aanvullende programmaonderdelen helpen wij je op weg om met de geleende werken aan de slag te gaan. Met een teamtraining, een lesbrief voor een workshop die je zelf kunt verzorgen en/of een workshop door een professional van het CBK heb jij alles in huis om jouw Kunst in de klas tot een succes te maken. Kijk voor meer informatie over Kunst in de klas op onze website.

Aanvragen
Kunst in de klas is geschikt voor PO (vanaf groep 4), VO en MBO. Wil jij kunst in jouw klas? Neem contact op met Jolijn Peters, projectleider educatie. Bel 050 317 17 07 of mail naar jolijn.peters@cbkgroningen.nl

 
Bezoek het Noorderlicht Internationaal Fotofestival met school
Noorderlicht 2019

In het CBK Groningen zie je vanaf 6 oktober t/m 1 december het Noorderlicht Internationaal Fotofestival. Het CBK is een van de acht hoofdlocaties van TAXED TO THE MAX, de titel van deze editie van het festival. Het gaat over de macht van wereldwijd opererende mega-bedrijven en hoe deze vaak ongemerkt het dagelijks leven van gewone mensen beïnvloeden. Met een concentratie van kapitaal en wereldwijde politieke invloed dragen zij bij aan maatschappelijke spanningen die ontstaan. Noorderlicht brengt deze structuren en de invloed die het heeft op elk niveau van onze levens in kaart. Welke rol spelen wij zelf binnen deze dynamiek?

Voorbij de grenzen van de fotografie
Dit jaar gaat Noorderlicht voorbij de grenzen van de fotografie. Er is naast fotografie ook veel video- en geluidsinstallaties, mixed-media, performances en ruimtelijk werk te zien. Deze vormen van visuele media zijn inmiddels net zo toegankelijk geworden als fotografie en spelen inmiddels een belangrijke rol in het leven van jongeren.

Schoolbezoek
Tijdens een schoolbezoek gaan leerlingen aan de slag met een aantal prikkelende opdrachten. Deze dagen hen uit om langer naar een werk te kijken. Wat kunnen ze zelf ontdekken? Hoe is het thema van het festival terug te vinden in het werk en op wat voor manier heeft het invloed op hun eigen leven?

CBK en Noorderlicht
Naast het CBK vindt het bezoek ook plaats op de hoofdlocatie van Noorderlicht aan de Radesingel 6. Zo komen de leerlingen tijdens een bezoek bij twee verschillende instellingen over de vloer. Het programma voor de leerlingen is gezamenlijk ontwikkeld en getest door de educatie-teams van beide instellingen en vormt een geheel.

Praktische opdracht
Naast het kijken krijgen leerlingen bij het CBK een korte opdracht buiten. Door middel van een eenvoudige ingreep in de openbare ruimte gaan ze zelf aan de slag met het thema.

Kosten
Een bezoek van een 1,5 uur kost 75 euro per groep van maximaal 15 leerlingen. Grotere groepen worden gesplitst.

Aanmelden
Het educatieprogramma bij het Noorderlicht Internationaal Fotofestival is geschikt voor VO en MBO. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolijn Peters, educatie CBK via 050 317 17 07 of mail naar jolijn.peters@cbkgroningen.nl

Wil je je aanmelden voor deze activiteit? Dat kan bij Corine Hörmann, educatie Noorderlicht. Mail naar educatie@noorderlicht.com of bel naar 06 15 620 586.

 
 
meer