Ga direct naar inhoud

Educatie nieuwsbrief mei 2019

Uitnodiging educatie
Uitnodiging: fiets mee met beeldende kunstinstellingen

Hoe kunnen we gezamenlijk jongeren inspireren om hun culturele smaak te ontwikkelen? Valt er over smaak te twisten? Kunnen smaken elkaar versterken? Op woensdag 18 september 2019 van 18.30 tot 22.00 uur organiseren we samen met andere beeldende kunstinstellingen met een educatieve taak in de stad Groningen een route waar we jou, als docent in het voortgezet onderwijs, graag willen ontmoeten. Al fietsend nemen we je mee naar vijf beeldende instellingen in de stad Groningen. Op elke locatie is er 'food for thought' en zorgen we voor de inwendige mens.

Waarom?
Het Groninger Museum, VRIJDAG, CBK Groningen, GRID en Noorderlicht willen met ondersteuning van St. Kunst & Cultuur samen met het voortgezet onderwijs een netwerk bouwen. Daarbij draait het niet om het aanbod, maar om het leggen van verbindingen, samenhang en uitwisseling. We zetten onze deuren voor je open en zijn nieuwsgierig naar jou en hoe we samen een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van de culturele smaak van jongeren.

Doe mee
Wil je meedoen? Klik hier om je aan te melden.

 
Wat is het CBK?
Het CBK zit aan de Trompsingel 27
 Het CBK zit aan de Trompsingel 27 

Het CBK maakt beeldende kunst met een divers aanbod toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. We doen dit vanuit de overtuiging dat kunst een extra dimensie geeft aan ieders leven én de samenleving. We beheren 400 kunstwerken op straten, pleinen en in de parken van Groningen. En je kunt 15.000 kunstwerken in onze Kunstuitleen vinden. Daarnaast organiseren we kunstprojecten en masterclasses, begeleiden we kunstopdrachten en ontwikkelen en organiseren we educatie- en participatieprojecten. Meer weten? Mail naar Jolijn Peters.

 
 
meer